Solcanu jr., țeapă cu un Audi și două Volkswagen

0
1227

Bogdan Solcanu, fiul fostului jupân pesedist, Ion Solcanu, a căzut victimă rețelei de țepari construită de celebrul Vasile Grădinaru. SC Red Point Software Solutions SRL, firma lui Solcanu, a luat plasă de aproximativ 40.000 de euro de la o societate care se ocupă cu comercializarea autoturismelor second hand, în spatele căreia se află Vasile Grădinaru, cel care a țepuit câteva zeci de ieșeni în ultimii ani cu sume de ordinul zecilor de mii de euro.

În septembrie 2016, Mihaela Gâdei Bururiană, administratorul firmei lui Solcanu, a încheiat cu patronul Clickndrive SRL, Rareș Picincu, un contract referitor la livrarea către Red Point Software Solutions a trei mașini second-hand: un Audi A6, un Volkswagen Touran și un Volkswagen Golf, valoarea contractului fiind de 1,7 miliarde lei vechi. Firma Red Point Software Solutions SRL a plătit întreaga sumă către societatea Clickndrive SRL pentru achiziția celor trei autoturisme second hand, însă nu a primit autoturismele și nici banii nu i-au fost restituiți. Culmea, societatea care l-a țepuit pe fiul fostului senator își avea sediul chiar în clădirea lui Bogdan Solcanu, pe bulevardul Poitiers.

De tot râsul! A primit înapoi 3.000 de lei

Pentru a-și recupera paguba, Solcanu junior a dat în judecată firma Clickndrive și pe administratorul acesteia, Rareș Picincu. În plângerea adresată Judecătoriei Iași la începutul acestui an, firma lui Bogdan Socanu,  Red Point Software Solutions, arată că țeparii au încasat banii și nu au livrat autoturismele promise, iar când au fost somați prin avocat să returneze banii au plătit doar 3.000 de lei. Astfel că, Solcanu solicit instanței obligarea SC Clickndrive SRL la restituirea sumei totale de 165.000 lei plus penalități pentru nerespectarea termenilor contractuali.

Firmă paravan

Imediat după deschiderea procesului în instanță, în ianuarie 2017, firma lui Picincu își mută sediul în Păcurari, în clădirea Evo Business Center. În aceeași clădire își are sediul o altă societate care a țepuit zeci de ieșeni în tranzacții fictive cu mașini: United Lux Cars. De altfel, Rareș Picincu și Clickndrive SRL sunt acționarii United Lux Cars cu 5%, respectiv 95% din acțiuni. Firma United Lux Cars este noua societate prin care mega-escrocul Vasile Grădinru înșeală acum ieșenii promițându-le vânzarea de mașini noi și second hand. Grădinaru a devenit vedetă locală în urmă cu trei ani, prin faptul că a dispărut cu banii a peste 20 de clienți care doreau să-și achiziționeze mașini sau motociclete Honda.

Dosar penal

Cunoscutul ex-dealer local Hachi Motors a intrat în vizorul procurorilor ieșeni, fiind acuzat de înșelăciune, abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals intelectual. Pentru simplul fapt că firma lui Picincu, Clickndrive este legată ombilical de firma fantomă a amicului său Grădinaru, nu este exclus ca escrocheria căreia i-a căzut victimă Bogdan Solcanu, fiul fostului senator, să-l vizeze în mod direct chiar pe cunoscutul escroc și țepar de la Hachi Motors, Vasile Grădinaru.

Nicu SAMSON

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments