Muzeele din judeţul Iaşi au avut peste 50.000 de vizitatori în noaptea de sâmbătă, cu ocazia Nopţii Albe a Muzeelor. Deși a plouat, iar temperaturile au fost puțin mai scăzute decât anul trecut, ieşenii s-au îndreptat totuşi în principal către vizitarea Muzeului Unirii de pe strada Lăpuşneanu şi a Palatului Culturii, cele mai căutate obiective în noaptea de sâmbătă. Conform datelor oficiale raportate de Complexul Muzeal „Moldova“, 10.400 de ieşeni au trecut pragul Muzeului Unirii, iar în Palat au intrat peste 5.000 de persoane. Raportându-se la intrarea în cele patru muzee găzduite de Palatul Culturii, vorbim de aproape 20.000 de vizitatori în total repartizaţi după cum urmează: aproximativ 5.400 la Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii, 5.200 la Muzeul Etnografic, 4.850 la Muzeul Artei şi 4.700 la Muzeul Istoriei.
A existat un număr semnificativ de vizitatori şi la restul muzeelor gestionat de Complexul Muzeal „Moldova“, acesta raportând un total de 35.000 de vizitatori la toate obiectivele pe care le administrează.
„Anul trecut, după cum au observat colegii mei, au fost mai puţini tineri decât anul acesta, când cred că 99% dintre vizitatori au fost persoane de sub 50 de ani. Anul trecut am avut multe persoane de peste 50, 60 de ani, mă gândesc că erau localnici ieşeni care au vrut să vadă cum arată Palatul Culturii restaurat, şi care anul acesta nu au mai venit, mai ales că a şi plouat“, a declarat Coralia Costaş, de la Biroul de Relaţii Publice al Complexului Muzeal „Moldova“.
În acelaşi timp, muzeele literare ieşene care sunt administrate de către Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi au avut peste 15.000 de vizitatori, fiind inclusă aici şi expoziţia dedicată Pogromului de la Iaşi.
Ieşenii care au vizitat muzele au fost mai puţini de cât anul trecut, când doar la Muzeul Unirii au fost 12.000 de vizitatori, faţă de cei puţin peste 10.000 anul acesta. La Palatul Culturii a fost un număr dublu de persoane care au intrat, aproximativ 10.000, în condiţiile în care Palatul fusese proaspăt deschis după renovarea ce a durat mai bine de zece ani. În schimb, anul acesta, cei care au vrut să viziteze Turnul Goliei, au găsit uşa încuiată.