Surdu vrea să teleporteze un hectar de pădure în Bucium. Replica nababului PSD: „Alții cum au reușit?”

0
552

Gabriel Surdu vrea să dea un tun imobiliar și să pună mâna pe 1,25 hectare de pădure în Bucium chiar la marginea drumului național Surdu a deschis tot felul de procese pentru a obține „retrocedarea” terenului, deși părinții săi nu au deținut niciodată teren în această zonă

„Dacă alții au reușit să transfere terenuri în Bucium, eu de ce să nu primesc?”, a fost justificarea șocantă oferită de Gabriel Surdu atunci când a fost întrebat de jurnaliștii 7 Est de ce dorește retrocedarea unei suprafețe de pădure în Bucium în condițiile în care bunicii și părinții săi nu au avut niciodată proprietăți în zona respectivă.

De ani de zile, Gabriel Surdu, fostul viceprimar al municipiului, cunoscut și ca afacerist, a deschis o luptă aprigă în justiție pentru a obține retrocedarea unei suprafețe de 1,25 hectare de pădure în Bucium la marginea DN 24, pe partea stângă pe sensul de mers spre Vaslui. Este vorba despre pădurea situată imediat după ce se termină zona în care s-au construit case în ultimii 20 de ani, vis a vis de releul de televiziune. Această suprafață de teren, aflată după cum s-a mai spus pe partea stângă a DN 24, pe sensul de mers spre Vaslui, este disputată de ani de zile de comunele Bârnova și Schitu Duca. Din aceste motive, pentru a obține pădurea, Surdu a făcut demersuri juridice și administrative către ambele unități administrativ-teritoriale. Numai că atât Mihai Balan, primarul comunei Bârnova, cât și Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca, au arătat că Surdu nu are nici un drept să obțină pădurea din Bucium. De altfel, pentru că primarii celor două comune s-au opus acestei șmecherii, Surdu a dechis mai multe procese în justiție.

„Domnul Surdu cere pădure în Bucium la releul de televiziune, deși are validare pe Vișani. Amplasamentul pentru care a obținut validare este liber. Nu înțelegem de ce nu vrea să-și ia pădurea de la Vișani dacă amplasamentul este liber. Mai mult decât atât a deschis un alt proces în care ne cere să-i plătim penalități de 10 milioane pe zi, până în ziua în care îl punem în posesie. Deocamdată, procesul este suspendat deoarece am invocat o excepție de neconstituționalitate. Vom relua disputa juridică după ce se va pronunța Curtea Constituțională”, a  spus Mihai Balan, primarul comunei Bârnova.

„S-a făcut o golănie”

Pe de altă parte, primarul comunei Schitu Duca a spus că Surdu vrea să obțină pădurea de la Bucium printr-o șmecherie. Acesta a spus că în perioada în care Surdu era influent în PSD, adică în urmă cu peste 10 ani, acesta a reușit să intabuleze suprafața de pădure de la Bucium pe baza validării obținute de la Primăria Bârnova pentru amplasamentul de la Vișani.

mihai mihalache„Eu, cât voi fi primar la Schitu Duca, nu voi valida o astfel de șmecherie. Poate să vină Surdu și cu hotărâre de la Haga. A reușit să intabuleze pădurea pe baza unei validări. Cum a fost posibil așa ceva? Surdu nu va lua pădure pe raza comunei Schitu Duca”, a spus Mihai Mihalache.

Pe de altă parte, după cum s-a mai precizat și la începutul acestui articol, Surdu este revoltat pe faptul că alții au reușit să transfere terenuri din mediul rural și să pună mâna pe suprafețe valoroase în Bucium, iar el la rândul său se chinuie de ani de zile să „rezolve” această problemă.

„Eu am o hotărâre judecătorească care stabilește amplasamentul. Alții au transferat terenuri în Bucium, le-au adus de la țară și eu nu reușesc. Sute de hectare s-au transferat. Eu vreau pădurea pe care împreună cu ceilalți doi frați ai mei am moștenit-o de la părinți. Am apelat la justiție, voi apela și la un executor. Sunt peste 27 de ani de când ne chinuim să ne luăm pădurea”, a spus Gabriel Surdu.

Modul în care Surdu a reușit să intabuleze pădurea de la Bucium pe baza unei simple validări a făcut obiectul unui dosar penal deschis în anul 2005. Procurorii ieșeni nu au făcut publică soluția dată în acest dosar penal. De altfel, la un moment dat, Surdu a fost cât pe ce să obțină un proces verbal de punere în posesie în baza căruia putea să obțină ușor un titlu de proprietate. Însă Surdu nu a reușit deoarece Direcția Silvică Iași a atacat în instanță documentația, iar procesul verbal de punere în posesia a fost desființat.

Constantin MAZILU

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments