Un fermier ieșean cere demisia directorului APIA Iași. Acuzații de subvenții plătite pe acte false într-un dosar al DNA

0
696

Vasile Giurgiuveanu, fermierul din Tătăruși care a reclamat la DNA neregulile de la APIA Iași, cere demisia lui Sergiu Jităreanu Asta deoarece Jităreanu refuză să verifice neregulile semnalate de fermier

Vasile Giurgiuveanu, fermierul din Tătăruși care a reclamat la Direcția Națională Anticorupție unele nereguli săvârșite la APIA Iași, solicită demisia directorului Sergiu Jităreanu.

„Domnul Sergiu Jităreanu, directorul APIA Iași, nu ajută fermierii, ci mai mult îi încurcă. De aceea eu îi solicit public demisia. I-am arătat în mai multe rânduri că s-au plătit subvenții de către APIA Iași în baza unor acte false și nu a vrut să țină cont de acest lucru”, a spus Vasile Giurgiuveanu.

Acesta a adăugat că i-a prezentat în urmă cu doi ani lui Sergiu Jităreanu o serie de documente care arătau că au fost plătite ilegal subvenții unor fermieri din Tătăruși, dar directorul APIA Iași le-a ingorat complet.

„Încă din anul 2015, când am pus la dispoziția domnului Jităreanu o listă cu 20 de cetățeni de pe raza comunei Tătăruși care beneficiază de subvenții APIA fără a lucra terenul și nu s-au luat nici un fel de măsuri”, a adăugat fermierul ieșean.

Jităreanu a interzis audiențele

Mai mult decât atât, Giurgiuveanu a arătat că în loc să facă ordine la APIA Iași, Jităreanu s-a îndreptat împotriva sa. Asta deoarece în reclamația sa Giurgiuveanu a arătat că la fraudele comise prin plata ilegală a unor subvenții pentru terenurile agricole sunt complici și unii funcționari din conducerea APIA Iași. Mai mult decât atât, Jităreanu a mers până acolo încât i-a interzis lui Giurgiuveanu să mai solicite să intre în audiență. I-a transmis acest lucru printr-o adresă pe care i-a trimis-o lui Giurgiuveanu în cursul zilei de ieri.

„Urmare a numeroaselor audiențe solicitate și acordate de conducerea Centrului Județean Iași în cursul anului 2016 și 2017, fiind totodată informat și în scris cu privire la cele prezentate în cadrul acestor întâlniri, vă aducem la cunoștință că nu mai puteți beneficia de audiențe în cadrul instituției pe aceleași teme de discuție”, se arată în adresa pe care APIA Iași i-a trimis-o lui Giurgiuveanu.

Dosar la DNA

În ediția din data de 30 martie, săptămânalul 7 Est a arătat că DNA Iași a început urmărirea penală într-un dosar deschis ca urmare a sesizării depuse de Vasile Giurgiuveanu. APIA Iași a recunoscut că în dosarul respectiv a fost începută urmărirea penală dar a refuzat să ofere alte detalii.

„Jurnalistul a solicitat date, informații și opinii și poziționare în legătură cu o cauză penală aflată în lucru la Serviciul Județean Anticorupție Iași, care face obiectul dosarului nr.25/P/2017”, se arată în răspunsul trimis de APIA Iași, redacției 7 Est.

Mai departe, răspunsul APIA semnat de Jităreanu este plin de insulte îndreptate împotriva jurnaliștilor 7 Est. Acesta a fost deranjat de faptul că s-a solicitat un punct de vedere prin intermediul adresei de e-mail a instituției și anume [email protected].

„Solicitarea a fost transmisă printr-un mijloc de comunicare public adresa de e-mail a instituției noastre la care are acces un număr relativ mare de persoane, are un caracter insidios, chiar șantajist și de natură a prejudicia imaginea instituției. Vă rugăm să respectați normele, regulile și dispozițiile care reglementează dreptul la imagine, intimitate, viață personală, integritate și neamestec în activitatea intituțiilor statului. Solicităm acest lucru în vederea evitării unor plângeri sau denunțuri la care Legea ne dă dreptul”, a mai transmis Jităreanu.

Constantin MAZILU

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments