Medicul prins cu șpagă la Cardio trăia în lux și opulență. Iată  palatul lui Bitere!

0
1844

Impozanta proprietate din Tătărași a medicului Eugen Bitere are în mijloc o ditamai vila cu trei nivele, anexă cu etaj și terasă  Medicul prins cu șpagă la Institutul de Boli Cardiovasculare conducea un BMW X5  Soția lui Bitere este procuror, iar un cumnat al acestuia ofițer SRI

Medicul Eugen Bitere de la Institutul de Boli Cardiovasculare ducea o viață în lux și opulență până să fie deranjat de procurorii care l-au prins în flagrant în timp ce lua șpagă.

Acesta și-a ridicat un adevărat palat pe o stradă liniștită din cartierul Tătărași, înconjurat de garduri înalte, și conducea un BMW X5. În prezent, medicul Bitere tânjește după confortul din care a fost răpit, deoarece este cazat în arestul Poliției, după ce judecătorii au admis solicitarea de arestare a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Până și anexa are etaj și terasă

Cea mai impozantă proprietate de pe strada Stejar aparține fără îndoială familiei Bitere. Vila impozantă cu trei nivele se face văzută peste gard, brazi și alți arbuști decorativi.

În acte, vila medicului Bitere are doar două nivele și o mică anexă, în suprafață totală de vreo 350 metri pătrați. Însă, nu trebuie să faci mari eforturi pentru a obvserva că, de fapt, vila are trei nivele, nu două și că mica anexă, lipită de casă, are la rândul său parter, etaj și terasă neacoperită.

Bitere a început să-și construiască domeniul, la sfârșitul anilor ’90, pe când nu era căsătorit. Prin 1998 a cumpărat o bucată de teren și o clădire pe strada Stejar, iar după doi ani, în urma unui schimb de terenuri pe care l-a făcut cu Primăria Iași și-a întregit proprietatea.

Nevasta procuror, cumnatul ofițer SRI

Eugen Bitere este medic în cadrul Secției de Chirurgie Cardiovasculară, iar soția acestuia procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași. În plus, conform informațiilor deținute de 7Est, medicul prins cu șpagă are un cumnat care este ofițer SRI. “Lacom și trufaș“, dacă ar fi să ne luăm după învățătura creștină, medicul Eugen Bitere provine dintr-o familie de preoți. Tatăl acestuia a fost pentru multă vreme preot paroh la Biserica Vulpe de pe Sărărie. Fratele medicului a călact pe urmele tatălui și slujește la o biserică dintr-o comună limitrofă Iașului.

Sute de euro în buzunarele halatului

eugen bitereMedicul Eugen Bitere se află în spatele gratiilor, după ce judecătorii au admis cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Cu câteva zile în urmă, acesta a fost săltat de ofițerii anticorupție, care au găsit asupra sa cât și în cabinetul medical sume considerabile de bani. Descinderile au avut loc la primele ore ale zilei, însă cu toate acestea, oamenii legii au găsit în buzunarele medicului 400 de euro și vreo 500 de lei.

“La data de 11.07.2017, ofițerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au efectuat trei percheziţii domiciliare la un cabinet medical și la două locuințe ale medicului suspectat de săvârșirea unor infracțiuni de corupție. În cauză există probe certe că, în zilele de 10 și 11 iulie a.c., medicul a pretins şi primit cu titlu de mită, de la un număr de 6 persoane, diferite sume de bani pentru condiţionarea actului medical. Ca urmare a perchezițiilor efectuate, au fost identificate sumele de 23.500 euro, 1250 dolari SUA și peste 3500 de lei. În cauză, cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale”, se arată într-un comunicat la DGA.

Alți medici ieșeni prinși cu șpagă

paul botezIstoria recentă arată că nici unul dintre medicii ieșeni care au fost prinși în flagrant în timp ce cerea și încasa șpagă nu s-a ales cu cu vreo condamnare cu executare.

Cel mai celebru caz este cel al medicului Paul Botez, care, deși a fost prins în flagrant, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni cu suspendare și i s-a permis în continuare să practice medicina. Paul Botez a fost acuzat acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi de luare de mită după ce ar fi condiţionat actul medical în cazul unui pensionar bolnav care avea nevoie de o operaţie la un picior. Pacientului i s-ar fi cerut 5.000 de lei pentru operaţie, însă acesta nu ar fi respectat cerinţa doctorului Botez, după cum spun anchetatorii, şi a mers la Parchet pentru a-l denunţa, pe 9 iulie 2013. Ulterior, procurorii ieşeni, împreună cu poliţiştii, i-au înmânat denunţătorului suma solicitată de medic, banii fiind marcaţi. Anchetatorii au descins în biroul doctorului Botez de la Spitalul de Recuperare, acolo unde au găsit plicul cu banii marcaţi, dar au avut parte şi de o surpriză de proporţii. În mai multe locuri din biroul său, în diferite plicuri, doctorul Botez avea o adevărată avere. În total, au fost găsite sumele de 44.000 de euro, 65.000 de lei şi 2.500 de dolari.

În urmă cu un an de zile, Medicul Eduard Moldovanu, șeful Laboratorului de Radiologie și Imagistica Medicala din Spitalul de Neurochirurgie „N. Oblu” Iași, două asistente și un infirmier au fost trimiși în judecata în 28 iulie, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție Iași, fiind acuzați că au cerut și au primit bani de la pacienți pentru investigații RMN.

Procurorii susțin că în perioada 18 martie – 3 iunie, Eduard Moldovanu a primit de la pacienți sume cuprinse între 250 și 600 de lei, în total 3.300 de lei, pentru investigații RMN, interpretarea rezultatelor și prescrierea de tratamente, fără ca acestea să fie înregistrate în evidențe.

Tudor LEAHU

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments