„Omul bun“ Mircea Rusu, acuzat de luare de mită de către DNA Iași

0
331

Interpretul Mircea Rusu, cunoscut sub numele de scenă „Mircea Rusu Band“, autorul cunoscutelor melodii „Iarba verde de acasă“ sau  „Omul bun şi omul copt“, este acuzat de către DNA Iași că ar fi acceptat mită într-o perioadă în care era primar al comunei mureşene Band.

Rusu a fost inculpat pentru două infracţiuni de luare de mită şi una de spălare de bani, alături de el mai fiind trimis în judecată şi directorul unei firme, Iulian Trofin. DNA Iaşi a finalizat rechizitoriul în aproape 9 ani, procurorii arătând că Mircea Rusu ar fi acceptat să primească o mită de 800.000 de lei de la o societate care ar fi urmat să primească subcontractarea unor lucrări. Cel care i-ar fi promis banii necuveniţi ar fi fost Iulian Trofin.

„La data 23 septembrie 2008, contractul de execuţie lucrări a fost atribuit societăţii agreate, iar ulterior, până la data de 14 august 2009, inculpatul Rusu Mircea a primit de la inculpatul Trofin Iulian, cu titlu de mită, în mai multe tranşe, suma totală de 400.000 lei“, susţin procurorii. Ulte­rior, între Mircea Rusu şi Iulian Trofin s-ar fost încheiat un contract de împrumut fictiv, acesta fiind şi obiectul infracţiunii de spălare de bani, potrivit procurorilor.  În 2009, Mircea Rusu ar fi primit o altă mită, de 35.000 de lei, de la administratorul unei alte firme, pentru derularea aceluiaşi contract. Dosarul cântăreţului va fi soluţionat de Tribunalul Mureş.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments