Fostul procuror DNA și-a construit ilegal vilă cu piscină în pădure Cu de la sine putere, Corneliu Marian Gheorghiță a devenit stăpân peste un domeniu al Consiliului Județean, pe care l-a închis cu lacăte Salariații CJ îl sună pe fostul procuror să le deschidă lacătele de fiecare dată când trebuie să pătrundă în incintă Locul a fost populat cu câini agresivi, astfel încât nimeni nu poate să ajungă la reședința ascunsă a fostului procuror DNA Google l-a dat de gol pe Gheorghiță, deoarece în imaginile „satelit” apar construcțiile ridicate ilegal de Gheorghiță „Nu am construit nimic, am adus o cabină de plastic, atât”, susține Corneliu Marian Gheorghiță
Fostul procuror al DNA Iași nu este și nu a fost „ușă de biserică”. Încălcând mai multe legi, Corneliu Marian Gheorghiță a ridicat mai multe construcții, fără nici un fel de autorizație, pe un teren forestier situat în zona Manta Roșie. Terenul lui Gheorghiță, în suprafață de 850 metri pătrați, are categoria de folosință „pădure”, fapt pentru care nu pot fi efectuate lucrări de construire.
Pentru a se feri de ochii curioșilor, dar și ai autorităților cu atribuții de control în domeniu, Gheorghiță s-a făcut stăpân peste un domeniu al Consiliului Județean cu care proprietatea sa se învecinează. Fostul procuror DNA a prins în lacăte porțile de acces la Conacul Moruzzi, edificiu cunoscut și sub numele de Casa Călăului Buzatu, ultimul gâde al Iașului.
S-a ajuns în situația în care salariații Consiliului Județean sunt nevoiți să-și ceară voie de la Corneliu Marian Gheorghiță să intre pe terenul instituției.
„Am fost pe acolo, în urmă cu câteva zile. Cheile sunt la un domn care locuiește acolo. Îl sunăm, coboară și ne deschide. Ține închis, să nu vină lumea…”, povestește un angajat al Consiliului Județean.
Povestea este confirmată de un vecin, care locuiește lângă poarta Conacului Moruzzi.
Trădat de Google Earth
Terenul este împrejmuit și este împădurit. De la poartă, abia că se poate distinge conturul vreunui edificiu. La fel și de pe dealurile din împrejurimi. Pădurea ascunde secretul lui Gheorghiță.
Ghinion mare pentru fostul șef al DNA Iași! Tehnologia l-a trădat. Imaginile tip „satelit” oferite de Google scot la iveală adevărul. Casa a fost construită la umbră. Sub câțiva arbori cu coroanele dese, se vede acoperișul roșu al vilei pe care Gheorghiță a construit-o ilegal. Piscina trântită la soare este vizibilă în întreaga-i splendoare. O piscină la umbră, n-ar fi avut nici un rost!
Gheorghiță: „O cabină de plastic, atât”
De la cei pe care în vremurile sale de glorie îi ancheta, Corneliu Marian Gheorghiță a învățat că cel mai bine este să îl iei pe NU în brațe.
Nici în ruptul capului, acesta nu a vrut să recunoască că ar fi încălcat legea.
„Nu am construit, domnule, nimic!”, a fost primul răspuns categoric al fostului șef al DNA Iași.
După ce a aflat că edificiile sale sunt vizibile pe platforma Google Earth, Gheorghiță a scăldat-o.
„Piscină nu am. Am adus o cabină de plastic, atât. Vă salut, vă salut…”, a mai spus acesta.
Terenul, un chilipir otrăvit
Autoritățile s-au arătat surpinse și susțin că nu aveau cunoștință de bârlogul fostului procuror șef al DNA Iași. Președintele Consiliului Județean spune că nu știa despre modul în care se face accesul la Conacul Moruzzi, dar anunță planuri mărețe pentru clădirea aflată într-un stadiu avansat de degradare.
„Nu știam că așa se procedează. Nu mi se pare normal. Voi solicita să se facă verificări. Acolo vom face Muzeul Satului. Avem deja finanțare europeană pentru acest obiectiv”, a declarat Maricel Popa.
De asemenea, Serviciul Control Urbanism al Poliției Locale anunță că vor urma controale ce privesc modul în care au fost efectuate lucrări de construire în lipsa unei autorizații.
„Urmează să efectuăm verificării, după care vom anunța măsurile pe care le-am luat”, a spus Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Iași.
Corneliu Marian Gheorgiță a cumpărat terenul din Manta Roșie în anul 2006. Pentru 850 metri pătrați a achitat 35.000 de lei. La acea vreme, prețul foarte scăzut al terenului nu i-a dat de gândit procurorului. Pe teren nu pot fi ridicate construcții decât în condiții speciale, deoarece are categoria de folosință „pădure.”
Tudor LEAHU