Primele 12 autobuze „minune” au ajuns la Iaşi. Vor ieşi la stradă chiar în aceste zile

0
239

Primele 12 autobuze din lotul de 88 Isuzu Citiport au fost prezentate în mod oficial joi, 5 octombrie. Autobuzele prezentate fac parte dintr-un lot achiziționat de Primăria Iaşi printr-un credit BERD în valoare de 15 milioane de euro.

Alături de primarul Mihai Chirica, la eveniment au mai participat Excelența Sa Osman Koray Ertaş, ambasadorul Turciei în România, precum şi alți oficiali turci, însoțiți de Adrian Butucă, consulul onorific al Turciei la Iaşi.

„Este un moment important din viața oraşului nostru. Promisiunea de modernizare a transportului public nu a fost doar o vorbă în vânt, ci am materializat-o. Astăzi avem 12 autobuze noi, zilele viitoare vor mai veni alte loturi. Până la sfârşitul anului, vom avea 60 de unități, iar până la finele primului trimestru din 2018 vor veni şi restul până la 88.

în toate autobuzele vom avea informații legate de crearea României mari. Am vrut să legăm acest moment, al reînnoirii parcului de mijloace de transport în comun de Marea Unire. Primul autobuz cumpărat are numărul de parc 1918, iar ultimul care va sosi va avea numărul 2018. Este un fapt grăitor pentru ce vom sărbători anul viitor”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Autobuzele furnizate de Anadolu Isuzu sunt echipate cu motor Euro 6 clasa C, cea mai performantă tehnologie ecologică la nivel european în ceea ce priveşte automobilele clasice.

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments