Tributul plătit UE pentru liniștea hoților

0
885
Presedintele comisiei juridice a Parlamentului, senatorul PSD Serban Nicolae si ministrul Justitiei, Tudorel Toader se indreapta, luni 27 Februarie 2017, catre sala de sedinte a Curtii Constitutionale, pentru a participa la dezbaterea CCR cu privire la un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si DNA. ALEXANDRU DOBRE/MEDIAFAX FOTO

De câteva luni bune guvernarea PSD a băgat spaima în mediul de afaceri cu măsurile fiscale tâmpite care vrea să le implementeze pentru, spun ei, a colecta mai mulți bani la bugetul de stat și pentru a reduce evaziunea fiscală. Într-adevăr, bugetul de stat duce lipsă de venituri care să acopere măsurile lor populiste cât și furăciunile guvernării.

Split TVA, impozitul pe gospodărie și taxa de solidaritate sunt soluțiile gândite de PSD prin care vor să aducă bani la buget. Numai că aceste măsuri lovesc direct în mediul de afaceri autohton, în capitalul românesc, punând în pericol decapitalizarea a peste 200-300.000 de IMM-uri care ar putea avea probleme financiare grave. Guvernul prezintă aceste măsuri ca fiind singurlle soluții pentru creșterea veniturilor.

Zilele trecute în Parlament, ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, afirma faptul că măsura de split TVA se aplică pentru a crește gradul de colectare la TVA. Dar, același ministru, menționa că gradul de conformare voluntară la plata TVA este de peste 83%. Deci, pentru 17% procent de neîncasare, Guvernul vrea să ia o măsură prin care regulează, cu perversiuni și strigături, și pe cei 83% care plătesc corect și voluntar TVA-ul colectat. Ba mai mult, deputatul Remus Borza vine cu niște informații suplimentare care scot la iveală mârlănia și imbecilitatea acestei guvernări.

Există o directivă europenă, obligatorie, adoptată în 2016, prin care se precizează faptul că, la nivel comunitar, companiile multinaționale au obligația să plătească taxele și impozitele în țara care le realizează. Cu alte cuvinte, stop combinații cu paradisuri fiscale prin care se evită plata taxelor și impozitelor. România nu a transpus încă în legislație această directivă care , în urma aplicării, ar aduce la bugetul de stat venituri de 4 miliarde de euro anual. Da, 4 miliarde de euro!

Pentru a nu deranja pe stăpânii lor, care-i lasă să fure liniștiți, Guvernul PSD preferă să sacrifice mediul de afaceri cu capital românesc prin măsuri fiscale imbecile, în locul impozitării corecte a multinaționalelor, conform directivelor europene. Adică, plătim tribut șmecherilor Europei 4 miliarde de euro ca să poată Dragnea & Comp să fure liniștiți! Iar ca tabloul să fie complet, același Borza ne mai furnizează o informație. OMV plătește o redevență pentru petrolul extras din zăcămintele României în cuantum de 3,5% raportată, ATENȚIE!, la un preț fix de 26 de dolari per baril.

Din 2004, de când au cumpărat Petrom, austriecii au plătit redevența raportată la prețul de 26 de dolari în condițiile în care mai bine de 10 ani prețul a fost cotat la peste 100 de dolari per baril. Iar dacă ar fi să ne comparăm cu redevențele care se plătesc în lumea arabă, aceleași companii europene plătesc o redevență de minim 80% din prețul barilului.

300 de milioane de euro pierde anual statul român din cauza acestei redevențe infime pe care o percepe OMV-ului. Iar eu cred că acestea nu sunt cazuri singulare și că anual România pierde peste 10 miliarde de euro cu binecuvântarea sistemului politico-securistic. Un tribut plătit străinilor pentru liniștea politicienilor.

Rareș  Neamțu

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments