În loc de

0
2440

Știm destui care se scarpină cu stânga în urechea dreaptă sau ajung din centru în Tătărași prin Lețcani, așa că ideea după care ar trebui să ajungem în Ardeal prin … Brașov este doar un alt nivel al prostiei, care începe să se instaleze drept putere în stat. Sună revoltător, dar să nu uităm că cei ce ne conduc au fost aleși. Nu demult a fost lansată în eter ideea frontului comun al parlamentarilor de Iași, pentru susținerea marilor proiecte (sanchi). I-auzi una! Cum să se trâmbițeze așa ceva, când Vosganian a votat împotriva autostrăzii în prima fază, cei din coaliție au spus DA modificărilor legilor justiției, Câtea vorbește în numele grupului „partidului“, că nu votează bugetul, iar madam Gavrilă i-o dă peste nas și își promovează inițiativele personale pentru reabilitarea unei clădiri și facerea uneia noi în care profesorii să poată face conferințe cumsecade. Să-l mai pomenim pe Bodea care s-a agitat o vreme cu autostradă în sus, autostradă în jos și s-a oprit prin a-i trage șuturi primarului, să simtă că are opoziție. Dacă nu era întrebarea doamnei Chichirău către ministrul de profil, probabil că am fi aflat mult mai târziu de treaba cu Brașovu, pentru că cei de la putere o știau, dar nu au dat duma în eter din cauză de jenă să nu se bășice electoratul obosit. Pesemne ar fi lăsat-o să mai dospească pentru a fi lansată ca o victorie și nu ca un chiștoc pe caldarâm. Numai că acuma … au de lucru, ca să nu mai pomenim că, frigiderul doamnei de la USR este neîncăpător pentru cadourile celor de la putere. Și dacă tot veni vorba, la început nu am agreat forma prin care doamna Chichirău își etala statutul de parlamentar, cu live-uri din ședință și interpelări „au bot du cheval“ ( a se revedea discuția cu Nicolaescu) însă se pare că, altfel nu se poate. Ideea unui Olimp al legiuitorilor cu oameni adânc preocupați trebuie repede abandonată, pentru că oameni cu o pregătire îndoielnică și limbaje birjărești se manifestă efervescent, fără perdea și (când situația impune) chiar mârlănește. Prestația recentă a domniei sale de pe social media ne-a arătat fapte incredibile, desprinse parcă din filmele cu proști, din plenul forului legislative al patriei, unde se ascund butoane de la microfoane, se afișează texte fără diacritice, iar unii parlamentari o bat în cap să facă floare și se trag de șireturi ca la meci.
Dar ce să ne batem capul că avem parlamentari needucați, când la funeraliile regelui Mihai I, prima doamnă a patriei vine cu rochie peste genunchi și creștetul capului descoperit de jurai că e … prima domnișoară a nației, eclipsând gafele de comportament ale lui Tăriceanu, Dragnea și Tudose ce pot fi plasate ca fiind din partea casei.
Așadar, să admitem că în prag de sărbători le putem trasmite ceea ce ei ne fac nouă, adică ne ignoră. Prin urmare să ne vedem de Crăciunul nostru, fiecare după simțire, alături de cei apropiați, pentru că vine un 2018 și iar Mercur este retrograd și-o să avem benzină la preț de vin vechi. Să fiți sănătoși!

Văru

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentChichirău, sau minciuna ieftină și înfoiată
Articolul următorVrei? Vreau. Dai? Dau!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments