Bani de la primărie, prin încredințare directă, pentru arhitectul care a detonat bomba de la Urbanism

0
1440

Arhitectul care a contestat proiectul cu 12 blocuri în loc de 6 din Galata a primit fără licitație un contract de 42.000 lei, beneficiar fiind Școala Gimnazială Ion Creangă

Arhitectul care a declanșat cel mai mare scandal din istoria recentă a primăriei cu privire la activitatea de autorizare a proiectelor imobiliare a primit pe tavă un contract cu bani proveniți din bugetul municipalității. Este vorba de Iulian Grumăzescu, cel care a condamnat public modul în care a fost autorizat proiectul imobiliar din Galata al dezvoltatorului Gheorghe Achiței.

La sfârțitul anului trecut, Școala Gimnazială Ion Creangă a atribuit direct firmei Neo-Cons SRL un contract în valoare de 42.000 lei pentru „servicii de proiectare tehnică pentru construcția de lucrări publice”. Banii provin de la bugetul local și sunt destinați investițiilor în infrastructura școlară. Conform informațiilor Registrului Comerțului, firma Neo-Cons SRL este condusă de două persoane, arhitectul Iulian Grumăzescu și Ileana Cristina Capatu.

Cartierul lui Achiței, scandalul care a cutremurat Primăria Iași

Reclamațiile arhitectului Iulian Grumăzescu au fost preluate de către liberalii ieșeni, care au făcut publice neregulile semnalate de către acesta și chiar au formulat plângeri la DNA.

Practic, Grumăzescu a arătat că în raportul de informare a publicului a fost prezentată o planșă cu 6 blocuri, iar Consiliul Local a aprobat o temă PUZ cu 12 blocuri. Această modificare a condus la aglomerarea zonei, dar a adus și un profit mai mare dezvoltatorului.

„Inducerea în eroare a publicului şi prezentarea unui memoriu fals în Consiliul Local m-au făcut să suspectez o încălcare flagrantă a legii”, spunea Iulian Grumăzescu în toamna anului trecut.

Bianca CRISTEA

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments