Pedofilia scalpează polițăria

    0
    1128

    Inspectoratul de Poliție al Județului Iași ne-a adus la cunoștință, prin intermediul presei, un eveniment înălțător și înduioșător : mai mulți agenți de poliție ( subofițeri adică, cum le zicea mai demult ) au scăpat nevătămați în urma examenului de admitere în tagma ofițerilor și au depus jurămîntul de credință corespunzător. Uraaa ! Servim patria și masa de prînz !

    Desigur, e posibil ca printre noii ofițeri de poliție să fie și oameni de treabă. Deși, dacă ne amintim de unii cvasi-milițieni tablagii, ajunși ofițeri de poliție bahluiezi, ba chiar mari șefi ( Fănică Alexa, Liviu Zamfirescu  & Co ), nu sînt șanse teribile ca procentul de polițiști adevărați al acestei promoții să treacă de 20 – 30 %. Pardon, stimați boboci, da’ la capitolul ăsta vă supărați degeaba pe presă ori pe gura lumii : asta e imaginea pe care v-au pregătit-o foștii șefi ai poliției ieșene, deci lor trebuie să le reproșați ceva, dacă nu vă simțiți ca fiind din același aluat cleios ca al chestorilor și comisarilor de carton maro.

    Prin urmare, pînă la noi ordine, pentru ridicarea nivelului moral al noilor ofițeri ar fi indicat un text modificat al jurămîntului polițienesc, avînd în vedere scandalul recent cu polițistul pedofil, protejat de colegi : “ Jur să nu fiu pedofil sau agresor sexual, să nu protejez colegi pedofili sau agresori sexuali, să nu ascund ori să distrug probe din astfel de dosare. Așa să-mi ajute familia mea !  “.

    Da, ar fi trebuit ca în text să fie și ceva legat de șpagă, de executarea unor ordine ilegale sau de comenzile politice. Dar asta nu-i pagină științifico-fantastică .

    Lucian Postu

    0 0 votes
    Article Rating


    Abonează-te
    Anunță-mă
    0 Comments
    cele mai vechi
    cele mai noi cele mai votate
    Inline Feedbacks
    View all comments