“Violeta aduce premii din gunoi?“

    0
    4024

    Faceți cunoștință : Violeta Gorgos, regizor artistic la TVR Iași. Și proaspăt premiată de Ministerul Culturii din Republica Moldova. Brava, maladeț ! Sau nu … ?

    Păi, nu pare să fie chiar de “ bravo “, dacă o să-i întrebați pe amicii basarabeni ai proaspetei premiante cine-i ministreasa culturii de la Chișinău și cine conduce vaabșă Republica Moldova. Sau, dacă vreți surse mai occidentale, întrebați-i pe alde Lăzescu de la gazeta “ 22 “ sau pe alții de pe la BBC sau Europa Liberă, mari experți în politică externă. O să aflați că țara de peste Prut e condusă autoritar de Vladimir Plahotniuc, un miliardar față de care Liviu Dragnea e mic pekinez, roz-bombon. Un “ stat capturat “, asta e expresia standard folosită de jurnaliștii și analiștii pro-occidentali, vizavi de R. Moldova. Adică un fel de dictatură light, dietetică.

    Monica Babuc, actuala ministreasă a culturii basarabeneze, e fosta șefă de cabinet a miliardarului basarabean din categoria “ mega-Dragnea „ . Adică om de încredere 100 % al Deng Xiao Ping-ului din stînga Prutului. Reiese deci că Violeta Gorgos, angajata televiziunii publice romîneze, acceptă premii de la conducerea unui stat ne-democratic, unde puterea a fost acaparată de o singură persoană și de partidul acesteia. Ba chiar doamna tovarășă Gorgos se mai și laudă cu asta, public, primind felicitări de la cîrduri întregi de patrioți romînezi.

    Ori poate mint alde Lăzescu și toți jurnaliștii ăia occidentali, de ciudă că n-au și ei miliardele jupînului de la Chișinău … ? Nu putem crede așa ceva . Cum nu putem crede nici că tovarășa de viață a tovarășului șef de la TVR Iași are interese tare pragmatice la Chișinău, de unde pică frecvent ruble culturale pentru ea și pentru frățiorul ei, regizor cu afaceri bune în capitala basarabeană. Deci pupatul mîinii sau dosului ministresei culturalnice fac parte din rețeta suptcesului .

    Pînă vă lămuriți cum e cu regimul oligarhic din R. Moldova, ascultați simpaticul cîntecel „ Violeta „ ( „ Sarmalele reci „ ) . Mai ales refrenul cu „ găleata la gunoi “.  Iar dacă nu v-ați lămurit cum e cu premiile din care s-a-nfruptat și kiokea Violeta, iată încă un indiciu : la aceeași festivitate, ministreasa culturii l-a premiat și pe socrul miliardarrului care conduce Basarabia de azi. Pentru merite artistice, evident, ca și în cazul talentatei Vialeta .

    Nu uitați, deci : “ Uuuniiiree, ‘nnnaa ! “ ( pentru traducerea completă a lozincii, luați legătura cu proaspăta premiantă ) . Sau, ca în vremurile sovietice : “ La kolhoz, pe scena mare, / Cine linge,-acela are “ . Koneț filma.

    https://www.youtube.com/watch?v=KlE81sWDDTI

    Lucian Postu

    0 0 votes
    Article Rating


    Abonează-te
    Anunță-mă
    0 Comments
    cele mai vechi
    cele mai noi cele mai votate
    Inline Feedbacks
    View all comments