Fosta „tiparnita” a PSD, vanduta pe bucati

0
1905

A prosperat in perioada de glorie a PSD Iasi, in timpul „dinastiei Solcanu”, dar concurenta si regulile economiei de piata au pus-o pe chituci.  Intrata in procedura insolventei, in urma cu aproape un deceniu, Tipografia Moldov isi da obstescul sfarsit in aceasta luna. Zecile de creditori, printre care se numara BRD, Romtelecom, Masterprint si chiar administratorul special Aurel Stefanachi, incearca sa mai recupereze cate ceva din ceea ce a mai ramas in picioare din tipografia vestita de alta-data, care producea  saci de bani in anii de glorie 2000.  

La sfarsitul lunii martie, mai precis pe 29, administratorul judiciar Lichidator Company  2003 SPRL, prin coordonatorul asociat Elena Diaconu, practician in insolventa, scoate la mezat ceea ce a mai ramas in picioare din cunoscuta Tipografie Moldova. Potrivit unei publicatii de vanzare aflate la sediul Lichidator Company, la sfirsitul lunii vor fi vandute la licitatie publica cu strigare ultimele active viabile ce apartin SC Tipografia Moldova SRL. Este vorba in primul rand de un spatiu de depozitare si unul administrativ, ambele situate in Valea Lupului, care nu are carte funciara. Imobilele cu pricina sunt administrate in prezent de catre alte persoane fizice. Pretul de pornire a licitatiei a fost stabilit la suma de 404.600  de lei, acesta reprezentand 30 la suta din raportul de evaluare. Pentru participarea la licitatie, ofertantii vor depune la sediul lichidatorului judiciar, pina in ziua anterioara celei planificate pentru tinerea sedintei de licitatie, o cerere de participare semnata de ofertant si insotita de o serie de acte oficiale: copie a certificatului de inregistrare a persoanei juridice sau fizice, copie dupa certificatul original emis de ORC, dovada achitarii taxei de participare de 1000 de lei, plus o garantie de cca 10 la suta din pretul de incepere a licitatiei.

Imprimante si aparate profesionale de mii de euro vandute la preturi derizorii

Firma practicianului in insolventa Elena Diaconu a mai organizat in cursul acestei luni o licitatie publica unde a scos la vanzare si o serie de utilaje de imprimare si stantare profesionale care au apartinut in trecut Tipografiei Moldova.  Printre bunurile scoase la vanzare se numara o masina de brosat marca CP Bourg, la pretul de 2000 de lei, un aparat de faltuit Multipli, de 1500 de lei, o masina Heidelberg cu dotare completa, ce valoreaza mii de euro dar este vandutp cu numai 8000 de lei. Piesa de rezistenta o constituie o masina de tipar marca Sakurai-Oliver, scoasa la vanzare la un pret derizoriu de numai 13.000 de lei. Urmeaza in ordine un aparat de taiat, cu 2 cutite specializate Vidia, marca Wohlenberg SP complet automatizata, la un pret de vanzare de doar 7000 de lei, si nu in ultimul rand un aparat Printer “My Jet Digital Ink”, cu soft si calculator pentru soft, la pretul total de 6500 de lei. Astfel, pretul final al bunurilor mobile, proprietatea SC Tipografia Moldova SRL, au fost calculate la valoarea totala de doar 38.000 de lei. Pretul de pornire a licitatiei reprezinta cca 7,73% din raportul de evaluare. Prin inscrierea la licitatie, se considera ca ofertantul accepta pretul de pornire a licitatiei pentru aceste active. Ofertantilor care participa la licitatie si nu ofera un pret egal sau mai mare decat pretul de pornire, li se va retine garantia de participare. Lista creditorilor Tipografiei Moldova este imensa. Printre cei mai importanti creditori se numara BRD, Grup Tico Romania Impex, La Fantana, Paper Smart, Romtelecom, Proinvest Grup, MCA Sistem, Masterprint, Telemobil, General Tehnic, AD Line Solutions, Salubris si chiar administratorul special, Aurel Stefanachi, care are de recuperat o suma importanta de bani reprezentand retributii banesti restante.

Nicu SAMSON

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments