Un eveniment cu gust si suflet! Sambata 17.03.2018 in intervalul 09:30-13:30, la Complexul Hotelier Ciric, va avea loc in cadrul unui proiect educational, turism si alimentatie, prima editie a „Master Chef Junior…”
Sub deviza, „In fiecare efort depus se afla o oportunitate nedescoperita”, Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu”, sustinut Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, in colaborare cu restaurantele Complex Hotelier Ciric***, Mamma Mia, Cavalerul Medieval si cofetaria Marabou, organizeaza prima editie a concursului „Master Chef Junior”. Motivatia organizarii concursului a reiesit din nevoia permanenta a sistemului educational de a se corela cu dinamica societatii, cu piata muncii si cu orientarile de la nivel European care vizeaza cresterea nivelului si a calitatii în formarea profesionala, pentru a genera servicii ospitaliere de inalta clasa.
Alimentaţia tradiţională este strîns legată de particularităţile modului de trai, cultura, ocupațiile şi îndeletnicirile populației. Este unul din domeniile reprezentative, care a cumulat un şir de trăsături etnice, specifice unui popor. Tradițiile alimentare de obicei au un caracter al obişnuinţei, dar mai ales al continuităţii. Hrana este conditia vietii si sanatatii omului si oglindeste gusturile traditionale formate de multe generatii, desi nu e mai putin important faptul ca si in acest domeniu are loc un proces intensiv de imbogatire reciproca a culturilor, la care in mare parte contribuie astazi si liceele tehnologice de alimentatie din tara.
Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iasi are o experienta de 55 ani în pregatirea elevilor pentru meseria de BUCATAR, o participare activa la Campionatul de gatit în aer liber, editiile care s-au desfasurat la Iasi, parteneriate internationale cu colegii si maestri bucatari din diverse tari.
Scopul proiectului este dezvoltarea competentelor antreprenoriale si a initiativei, dezvoltarea încrederii în fortele proprii, participarea la competitii constructive pentru demonstrarea maiestriei, stimularea creativitatii elevilor în domeniul gastronomiei si serviciilor, ajungand varfuri consacrate in arta culinara.
Comisia de jurizare va fi formata din bucatari cu activitate remarcabila si rezultate deosebite în domeniul gastronomiei la nivel local, national si international, din judetul Iasi
Chef Gigi Fedeles – RESTAURANT CAVALERUL MEDIEVAL – fost elev al liceului
Chef Vlad Ciocan – SC MAF FORCE SRL (MAMMA MIA)
Chef Irina Hreapca – COFETARIA MARABOU – fost elev al liceului
23 de elevii inscrisi la concurs pe baza rezultatelor deosebite, in urma competitiei, dupa expunerea preparatelor realizate de ei, vor primi diplome si medalii. Toti elevii si cadrele didactice vor primi diplome de participare. Sponsorii, agentii economici vor oferi premii speciale celor mai buni participanti.