Unde se duc dinozaurii, cînd se duc

    0
    2854

    Unii dinozauri, cînd se duc, nu se duc la Muzeul de Științe Naturale. Ori în alte locuri similare. Dinozaurii ieșeni, bunăoară, nu se dau duși nici în ruptul capului. Prea dulce e viața de dinozaur, ca să renunți la ea așa ușor.

    Dinozaurul  PRM-ist Anghel Stanciu, paregzamplu, n-a plecat nici el la muzeu. Ci doar la o academie de carton lucios, unde poartă un surtuc cu briz-brizuri la guler, ca să vadă prostimea că ex-lătrăul lui Vadim e încumetrit  cu Academia Franceză, frate. În locul lui, dinozaurul Stanciu a lăsat în PSD și în afaceri o odraslă de dinozaur,  Cristinozaurus Halitorius Stanciu, care cumpără pe bani grei ( și cinstiți, evident ) o grămadă de clădiri, terenuri ș.a.m.d. Plus oameni de diferite calibre și culori.

    Printre chestiile cumpărate e și TELE M, televiziunea falimentară care făcea cîndva oarece audiență. Iar fiindcă noul patron e odraslă de dinozaur, ce invitat mai potrivit putea fi pentru o emisiune presupus culturală decît un alt dinozaur – bătrînul poet & lingău stalinist, gheorghiu-dejist, ceaușist, iliescist, simirădist și nichitist Horia Zilieru ? Și ce moderator putea fi mai nimerit pentru o asemenea dezgropare pe viu decît vechiul lăutar jurnalistic și atîrnător politic Adi Cristi ? Măgarul rîios și copacul scorțos, cum ar veni.

    Ca director al Casei de Cultură a primăriei, Adi Cristi le arată astfel celor care mai aveau dubii care e direcția în care merge, de ani buni, așa-zisa cultură oficială a tîrgului : siropuri cleioase și lăbărțate, cu iz comunist, în care insulele de tip FILIT sînt absolute izolate, ca o plută în mijlocul unei mlaștini. Iar viitorul nu sună deloc bine : la televiziunile viitorilor cristinozauri stanci, noii adi-criști le vor lua interviuri noilor dinozauri , printre care se va număra, evident, și actualul Adi Cristi. Plus restul menajeriei politico-culturalnice.

    De asta cred că Cristinozaurus Stanciu și Adinozaurus Cristi pot mai mult. Cu un pic de efort, cred că televiziunea clanului Stanciozaurus ar putea reuși aducerea în direct a moaștelor Sfîntului Bard Național-Ceaușist Adrian Păunescu, izvoditorul de mir maro. Sau chiar pe cele ale Sfinților Împăiați Neculai și Elena Ceaușescu.

    Mult suptces, tovarășe Cristinozaurus !

    Lucian Postu

    0 0 votes
    Article Rating


    Articolul precedentMamma Mia te provoacă la concursul “Babe bune de mama focului!”, dedicat celor 9 „Babe”!
    Articolul următorIn anul Centenarului si in preajma implinirii a 80 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov, Partidul Miscarea Populara face primul pas spre reintregire
    Abonează-te
    Anunță-mă
    0 Comments
    cele mai vechi
    cele mai noi cele mai votate
    Inline Feedbacks
    View all comments