Blocul de pe strada Moldovei, exemplu pentru dezvoltatori GALERIE FOTO

0
12834

Unul dintre cele mai frumoase imobile rezidentiale din Iasi si-a gasit in sfarsit linistea. Desi cladirea in cauza reprezinta unul dintre motoarele dezvoltarii urbane din zona centrala, proiectul a fost contestat de catre o familie vecina, de profesie ”reclamagii”, dupa cum sustine chiar dezvoltatorul proiectului. Imobilul din strada Moldovei, edificat de investitorul Daniel Niculita, a inregistrat cele mai multe reclamatii depuse in ultimii ani dintre toate proiectele ridicate in Iasi. In ciuda acestor piedici, dezvoltatorul proiectului a reusit finalizarea lucrarilor, predand catre cumparatori apartamentele inainte de termenul preconizat. Niculita a reusit sa castige in instanta procesele cu ”reclamagii” si face haz de necaz spunand ca, astazi, apartamentele din imobilul de pe Moldovei sunt cele mai ”safe” din Iasi, intrucat proiectul a fost verificat si puricat in ultimii doi ani de toate institutiile posibile si nu s-a gasit nimic in neregula.

Dezvoltatorul a castigat procesele

Blocul lui Niculita este printre putinele imobile centrale care pune la dispozitia locatarilor mai multe locuri de parcare decat sunt prevazute in proiect, peste 50 la numar, atat in subteran cat si suprateran.

„Proiectul acesta de pe strada Moldovei a trecut prin furcile caudine. A fost contestat si paracontestat de catre un grup bine organizat care nu a urmarit altceva decat escrocarea mea de o anumita suma de bani. Mi-au trimis zeci de controale. S-au facut presiuni la toate institutiile statului pentru a fi blocata constructia. Eu m-am aparat cu documente si cu legea in mana si pana la urma am castigat in instantele de judecata. Acum cei care au vrut sa ma blocheze trebuie sa imi plateasca despagubiri. Am demostrat ca proiectul este legal 100%. Pentru mine este o dubla bucurie pentru ca ii vad pe cumparatori multumiti de conditiile oferite de acest proiect rezidential si pentru faptul ca am reusit sa le inchid gura contestatarilor prin intermediul instantelor de judecata.” a spus dezvoltatorul Daniel Niculita.

Instigati sa conteste proiectele imobiliare

Niculita este bucuros de faptul ca dupa zeci de controale si reclamatii a castigat definitiv in instanta si a demonstrat ca proiectul este perfect legal. Acum reclamagii trebuie sa ii plateasca despagubiri. Niculita spune ca victoria lui impotriva reclamagiilor trebuie sa fie un semnal de alarma care sa arate ca proiectele imobiliare nu pot fi reclamate si blocate doar cu scopul de a obtine beneficii necuvenite de la dezvoltatori. Pe de alta parte, dezvoltatorul imobiliar si-a exprimat dezamagirea si nemultumirea fata de prezentarea in spatiul public a unor informatii trunchiate despre proiectele imobiliare dezvoltate in Iasi. Niculita considera ca aceste atacuri sunt nefondate si ca astfel se genereaza un curent care instiga la contestarea proiectelor imobiliare, fapt ce va duce la blocarea dezvoltarii orasului.

„Pentru noi, dezvoltatorii imobiliari, nu este o perioada tocmai fasta. Suntem intr-o perioada in care suntem demonizati pe nedrept. Suntem amestecati in lupta politica desi noi nu suntem membri ai partidelor politice, suntem doar oameni de afaceri, investitori, care nu au nicio legatura cu acest mediu. Incriminarea aceasta continua si acuzele publice aduse diverselor proiecte imobiliare duc la aparitia unor contestatari de ocazie care doresc sa profite de pe urma noastra. Aceste actiuni nu fac bine comunitatii intrucat blocheaza investitiile, incetinind astfel dezvoltarea orasului. In spatiul public sunt prezentate trunchiat informatiile cu scopul de a se crea o imagine falsa despre noi. In spatele acestor proiecte imobiliare care le vedeti in Iasi exista milioane de euro investite, milioane de euro platite ca si taxe la bugetul local si la bugetul de stat, precum si sute de locuri de munca create sau mentinute in acest domeniu, plecand de la arhitecti, topometristi, cadastristi si pana la cei care lucreaza efectiv la construirea imobilelor.” a declarat Daniel Niculita.

Bianca CRISTEA

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments