Sâmbătă, 21 aprilie 2018 peste 70 de voluntari ai companiei Antibiotice s-au implicat în proiectului „Livada de la scoală”, proiect derulat de Fundația„Antibiotice Știință și Suflet” și au plantat 200 de pomi fructiferi la școlile din localitățile Lețcani și Cogeasca.
În cel de-al doilea an al proiectului, voluntarii Antibiotice, angajați ai companiei împreună cu familiile și-au propus să planteze în două etape, 400 de pomi fructiferi la școlile din localitățile limitrofe: Lețcani, Cogeasca, Bogonos și Rediu (meri, pruni, vișini, cireși).
„Am dat startul celei de-a treia ediții a proiectului de responsabilitate socială „Livada de la școală”. Noi credem în puterea faptei care stă în puterea noastră iar astăzi, 70 de voluntari Antibiotice, au plantat 200 de pomi fructiferi. De la lansarea proiectul,„Livada de la școală” a prins rădăcini în șapte școli din județul Iași.Prin acest proiect angajații Antibiotice se implicăvoluntar și încearcă să inspire tinerei generații respectul față de protejarea mediului înconjurător, cultivarea spiritului civic în comunitate, contribuind astfel la dezoltarea durabilă a societății”, a declarat Mihaela Melinte, Consilier Comunicare Antibiotice.
Prima etapă de plantare a fost derulată în parteneriat cu Primăria comunei Lețcani care a pus la dispoziție terenurile din curtea școlilor și a sprijinitamenajarea acestora.
„Mă bucur că suntem parteneri în acest proiect cu impact în comunitate derulat de Antibiotice. Consider că fiecare școală ar trebui să aibă o livadă iar, această inițiativă este deosebit de utilă și ar trebui să fie un exemplu la nivel național”, a declarat Stelică Turcu, Primarul comunei Lețcani.
Voluntarii Antibiotice împreună cu elevii din celedouă școli au fost consiliați în cadrul acțiunii, de către reprezentanții Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Iași în vederea respectării standardelor de plantare corectă a pomilor fructiferi.
A doua etapă de plantare în cadrul proiectului „Livada de la școală” se va desfășura în toamna acestui an în localitațile Rediu și Bogonos.