Ludovic Orban, idiotul în costum brătienesc

0
1843

– despre retardaţii politici pe care prostimea progresistă îi consideră salvatorii democraţiei romîneze –

Încep din nou cu o precizare pentru spălaţii pe creier progresişti : da, Viorica-Premiera-Minune e o sărmană cu duhul, bună să fie secretară de primărie rurală, iar tăticul ei politic, don Livio Dragnoleone, e un şmecher judeţeano-naţional, care ar merita multe condamnări penale, pe bune, nu cum e cea rezultată din dosarul penibilo-grotesc al referendumului anti-Băsescu.

Cu speranţa că i-am mai liniştit un pic pe subdezvoltaţii din tribul #rezist, revin la tema din titlu : după ce a depus contra premierei Veorica plîngerea penală pentru trădare,  preşedintele PNL Ludovic Orban s-a înscris automat în categoria idioţilor penibili. Şi a demonstrat, practic şi fără drept de apel, că un mare şef liberal poate fi mult mai tîmpit decît o marionetă pesedistă de mîna a patra.

O oaie a aruncat o piatră în baltă şi un bou s-a repezit s-o scoată. Asta ar putea fi, în termeni folclorici, descrierea cazului ” Dragnea / Dăncilă – ambasadă Ierusalim – Ludovic Orban – plîngere penală pentru trădare „. După vorba idioată, pe aceeaşi temă, a preşedintelui Iohannis – ” înţelegeri secrete cu evrei „, asta mai lipsea PNL-ului şi întregii tabere anti-pesediste : un demers absolut grotesc, ieşit parcă din filmele staliniste cu dujmani ai poporului, trădători, şpioni anglo-americani şi agenţi ai sionismului.

Ideea şefului liberal e atît de hăisa, încît ar fi o pierdere de timp absolut inutilă explicarea elementelor constitutive ale infracţiunii de trădare. Numai că trăim în ţara unde un referendum pentru suspendarea preşedintelui a fost catalogat de cei mai mari democraţi pro-occidentali drept ” lovitură de stat „. Iar marile cancelarii din Vest şi presa aferentă au sprijinit această etichetare absolut aberantă.

Apropo : după ce a fost numit premier, prima grijă a patriotului Cioloş a fost să emită o ordonanţă de urgenţă prin care prelungea o decizie luată de guvernul Boc, privind renunţarea la clauza ” offset ” în achiziţiile de armament ale Romîniei.  Mai exact, prin aceste decizii, se renunţa la investiţii de miliarde de dolari în economia romînească, investiţii care erau obligatorii, conform legii.

Dar împotriva lui Emil Boc şi a lui Dacian Cioloş n-a făcut nimeni nici o plïngere penală în legătură cu aceste decizii aberante şi anti-naţionale. Fiindcă asta e regula romînească : în timp ce flatulenţele  unora sînt denunţate ca arme chimice, alţii mănîncă doar trandafiri şi elimină numai parfum Chanel.

La fel cum o altă regulă spune că foştii duşmani pesedişti, deveniţi inamici ai foştilor lor colegi, ajung automat onorabili pentru tabăra de dreapta. În traducere : cum a bifat o perioadă mai lungă de atacuri contra lui Dragnea, cum Victor Ponta a primit cadou, împreună cu amicul Şova, o achitare în dosarul pentru care mai ieri toată ” lumea bună ” cerea puşcărie cu executare. Sau cumva aţi auzit de mari proteste civice contra achitării ” penalului ” Ponta  ? Ori credeţi cumva că achitarea lui Ponta n-are nici o legătură cu nevoia taberei anti-pesediste de a rupe o bucată cît mai mare din partidul lui Dragnea ?

Repet : decizia lui Dragnea în chestiunea mutării la Ierusalim a Ambasadei Romîniei e un act riscant, cu consecinţe imprevizibile, generat de interese personale, act care sprijină în mod ruşinos un guvern israelian ale cărui agresiuni ïmpotriva populaţiei palestiniene sînt absolut condamnabile. Numai că gestul ulterior al lui Ludovic Orban nu face decît să-l ajute şi mai mult pe şeful PSD, împingînd PNL într-o fundătură din care va ieşi cu mari pierderi.

În concluzie, vestea proastă e una veche : nu avem, de fapt, o tabără retrogradă şi una reformistă, ci doar două forme de agregare ale aceleiaşi mizerii mentale, doi izotopi care diferă mai mult la ambalaj decît la conţinut. Iar ambalajele presupus progresiste o iau hăisa, uneori, mai rău decît cele cu etichetă veche.

Lucian Postu

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii ieşene. Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments