Conca D’Oro, bere învechită în butoaie de vin Chianti

0
962

Conca D’Oro este un imperial stout bogat în arome, învechit în butoaie de Chianti Classico din prestigioasa regiune Toscana.  Conca D’Oro este numele regiunii viticole din Panzano unde se poate găsi vinăria. Acest Imperial Stout produs în ediție limitată are un corp complet și puțin picant, cu note subtile de vanilie care vin de la butoaiele de stejar produse în Franța. Această bere se poate învechi, păstrându-se la temperaturi cuprinse între 10-15°C. Se servește la o temperatura de  aproximativ 12°C.

Interesant, foarte interesant ce fac cei de la Sori Brewing.

Etichetă elegantă, corp fin, acidulată corespunzător.  În pahar e neagră cu un guler modest de spumă ca de espresso.

Miroase a ciocolată neagră, malț prăjit bine, lemn ars și ceva prune confiate. Excelent.

Gust ușor amărui ca la un stout robust, note de fructe de padure, puțin lemn dulce și cafea la ibric. La final e dulce și nu prea. Note de cacao și de vin roșu rămân în urmă. Pe măsură ce se încălzește aromele se mai modifică și pare un pic mai aspră, dar în sensul bun. Așa poate fi descrisă pe scurt Conca D’Oro.

 

Berăria artizanală SORI Brewing se găsește în Talin, Estonia. Este una din puținele berării artizanale care au primit investiții crowdfunding într-o etapa foarte timpurie a existenței ei. Este fondată în 2013 de doi finlandezi (Pyry & Heikki) care s-au mutat în Estonia pentru a crea cele mai impresionante beri artizanale din Europa.

Această bere poate fi achiziționată de pe site-ul hopsclub.ro la prețul de 32 lei.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments