Pilot de kart la 9 ani

0
2308

La doar nouă ani, David Ciureanu este campion la karting. Sora sa, Sara, îi calcă pe urme. David Ciureanu deține Cupa României a Campionatului Național de Karting Școlar “Micul Pilot”.

 De la vârsta de patru ani, când își însoțea tatăl la off-road, David Ciureanu și-a descoperit pasiunea atât pentru motociclete, cât și pentru kart. Astfel, micul pilot a fost susținut în totalitate de tatăl său pentru a-și îndeplini visul de a deveni cel mai bun la kart și să ocupe de fiecare dată locul întâi pe podium.

Astazi, la 9 ani David Ciureanu este motivat de cupele obținute până acum de la Campionatul Național de Karting Școlar “Micul Pilot”, campionat anual desfășurat cu 120 de piloți cu vârste începând de la 5 ani.

“David și-a sărbătorit și anul acesta ziua de naștere, pe 5 august pe pistă, locul unde își petrece aproape tot timpul. Pasiunea lui a început de la vârsta de patru ani, însă intens pentru kart se pregătește de la șase ani. Timp de doi ani a exersat mai în glumă, mai în serios într-o curte”, a declarat Cristi Ciureanu, tatăl micului pilot.

 David conduce cu 80 de km/h

La doar nouă ani, David a cunoscut deja succesul, însă cu mari sacrificii și multă ambiție. Dragostea lui pentru motoare și adrenalină l-a făcut să cucerească tot timpul primul loc. Însă pentru aceste realizări, micul pilot a făcut mii de ore de antrenamente.

“David este foarte încrezător în puterile sale. Deja mi-a mărturisit că vrea să ajungă cât mai sus și spune că nu mai are răbdare și vrea să treacă la următoarea clasă. Îmi spune că e pe primul loc… ce poate să mai facă? Până acum are 2.800 de kilometrii parcurși pe pistă, atât la antrenamente cât și în competiții. David reușește să ne surprindă tot timpul”, a mai spui Cristi Ciureanu, tatăl micului pilot.

Micul pilot se pregătește intens pentru o nouă etapă a Campionatului Național de Karting Școlar care se va desfășura la jumătatea lunii septembrie.

Sora, pe urmele fratelui 

Cu patru ani mai mică, Sara Maria, sora lui David a dobândit acceași pasiune. Micuța de cinci ani a moștenit de la fratele său kart-ul și s-a îndrăgostit iremediabil de pistă. Parcă nimic nu-i mai stă în cale, iar păpușile au fost puse în dulap și uitate cu lunile. Pista a devenit pentru cei doi frați principalul loc de distracție, dar și de competiție.

“Nu mă așteptam ca și Sara să aibă aceeași pasiune ca și fratele ei. Îi susțin în totalitate și suntem nevoiți acum să facem antrenamentele la Bacău și Brașov, nu mai avem pistă la Iași”, a declarat tatăl celor doi piloți.

Cei doi frați bat sute de kilometri pentru a-și îndeplini visul. Însă ei sunt dispuși să facă orice sacrificiu, susținuți fiind necondiționat de părinții lor care cheltuie lunar sume considerabile.   

Profil de campion

La doar 9 ani, David Ciureanu deține Cupa României a Campionatului Național de Karting Școlar “Micul Pilot”. Din cele patru etape de până acum David a urcat pe podium de trei ori.

CNKS Etapa IV – Locul I la general

CNKS Etapa III – Locul II la general

CNKS Etapa II – Locul I

CNKS Etapa I – “Micul Pilot”  Locul I

Părinții lui David vorbesc cu emoție despre performanțele fiului. Atunci când vine vorba de competiție, David reușește să surpindă pe toată lumea, parcă nimic nu îi stă în cale. La nouă ani, adrenalina și dragostea pentru pistă îl fac să atingă și 80 de km/h. Iar David urmează să bifeze o nouă victorie la jumătatea lunii septembrie a acestui an, unde urmează cea de-a V-a etapă a Campionatului Național de Karting Școlar “Micul Pilot”.

 Cred în visele celor mici 

Chiar dacă părinții lui David și ai Sarei scot anual din buzunare mai bine de zece mii de Euro pentru a le oferi celor doi piloți o copilărie de vis, aceștia se implică și pentru susținerea altor micuți. Nu au bucurii mai mari decaât să îi vadă pe cei mici pe pistă fericiți și împliniți profesional la o vârstră atât de fragedă.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentDorin Chirtoacă: ”Chișinăul de astăzi nu este administrat de nimeni în mod legal.”
Articolul următorVerdict crunt: O generație dezamăgitoare!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments