După nenumărate călătorii culinare, rețete la care nu poți rezista și cu o experiență de 24 de ani în arta gătitului, Gigi Fedeleș a îndrăznit să pună pariu cu timpul reușind să reînvie vremurile de mult apuse.
Vă prezentăm locul unde te simți prinț, prințesă și retrăiești spiritul cavaleresc. În patru cuvinte: Demnitate, Onoare, Tradiție și Eleganță. Totul sub imperiul bucătăriei medievale. Locul unde bucătarul Gigi Fedeleș combină armonios vechiul cu noul.
Cum a început povestea Castelului Medieval ne spune chiar Gigi Fedeleș.
„Când eram mic desenam castele și am zis că într-o zi îmi voi face castelul meu. Și mi-a luat trei ani de zile să construiesc până la urmă acest locaș și să-mi îndeplinesc visul. Am moștenit pământ din familie, la poalele Cetățuiei. Chiar dacă mi-ar fi plăcut să construiesc undeva în pădure. Și am spus că eu vreau o cetate de apărare. Și așa am schimbat trei arhitecți, până când unul m-a înțeles. Și-am spus că vreau secolul XII sau XIII englezesc. Și ușor, ușor am început să construiesc totul. Am adus și cavaleri, care i-am făcut aici și au mai bine de o tonă. Am fost în America și acolo am văzut cei mai mulți cavaleri. Și mi-am făcut poze. După acele fotografii i-am făcut aici cu meșterii noștrii. A fost o muncă titanică”, povestşte Gigi Fedeleș.
“Îmi era frică de carnea crudă”
Greu de crezut cum a descoperit Gigi Fedeleș arta gătitului. În timp ce părinții îi vedeau viitorul la CFR, la o vîrstă destul fragedă, Gigi Fedeleș a pus mâna pentru prima dată pe o tigaie pentru a-i găti tatălui său șnițele. Poate nu au fost cele mai bune, asta în ciuda faptului că ura carnea și îi era frică de ea. Astfel, Gigi Fedeleș și-a descoperit talentul în bucătărie, urmând un drum plin de peripeții și condimente. După ce și-a terminat liceul a plecat în străinătate. Acolo a descoperit bucătăria internațională și s-a reîntors acasă să le-o împărtășească și românilor.
“După cinci ani de stat în străinătate, am decis să mă întorc acasa. Să lucrez pentru românii noștrii așa cum lucram pentru străini. Ca să ne ridicăm și noi. Asta după ce am investit o mulțime de bani în cărți de bucătărie”, a declarat Gigi Fedeleș.
Sutele de rețete învățate de Gigi Fedeleș în toși acești ani i-au adus succes și în rândul bucătarilor. Chef-ul merge acum doar la concursuri internaționale, unde așii în bucătărie nu mai au secrete. Pentru Gigi Fedeleș concursurile au ajuns să fie ca niște injecții cu adrenalină. Și se simte mândru de fiecare dată să urce pe podium în calitate de român.
Ce se mănâncă la Castelul Medieval?
Se mănâncă și românește şi se mănâncă doar în porții foarte mari, ne-a mărturisit Gigi Fedeleș. Rețete vechi, dobândite chiar de la bunici și gătite internațional și într-un mod cât mai simplu. Aşa că l-am rugat să ne prezinte şi nouă o reţetă.
Rețeta săptămânii – Rasol de vită.
Conținut
– Rasol 500 grame
– Legume 200 grame
– Sfeclă roșie și hrean
Rasolul se împachetează cu folie de aluminiu, se adaugă condimente și foi de dafin și se dă la cuptor cu tava plină cu apă 4 ore la 180 de grade abur + uscat (abur la jumătate).
Între timp se pregătesc și legumele mixte care sunt făcute în abur.
După patru ore rasolul se pune pe farfurie cu legumele. Alături se mai adaugă hrean și salată de sfeclă roșie cu hrean.
O rețetă simplă, sănătoasă și de sezon.
Poftă bună!
Dacă bucătăria medievală era caracterizată de o abundenţă de condimente şi sosuri acide, Gigi Fedeleş combină armonios vechiul cu noul, ponderează concentraţiile simplificând astfel retetele tradiţionale, dându-le un „touch” personal. Discipol în arta culinară, el reuşeşte să deschidă calea către o alimentaţie sănătoasă, prezentând generaţiilor de lucrători secretele artei gătitului. Principiul lui de bază a fost eliminarea reţetelor banale din restaurante, aducând un suflu nou prin preparatele internaţionale educând astfel gustul clienţilor la nivel occidental.
Dacă vrei să te bucuri de toate momentele importante din viaţa ta vino şi gaseşte atmosfera potrivită într-o locaţie de poveste. Restaurantul Cavalerul Medieval pune la dispoziţia oaspeţilor săi două frumoase săli: Sala Tronului şi Sala Arthur.
Sala Tronului, cu o balustradă interioară şi o înălţime de 8 metri, este o sală perfectă pentru organizarea unor evenimente cu o capacitate de 200-300 de persoane. Sala Arthur este perfectă pentru organizarea unor evenimente mai restrânse având o capacitate de aproximativ 70 de persoane cu extindere până la 120 persoane.
Două terase dispuse pe înălţimi diferite îţi sunt puse la dispoziţie pentru a-ţi găsi locul potrivit de unde poţi admira pe îndelete împrejurimile.