Vă prezentăm o rețetă delicioasă de ardei grași la borcan perfecți în orice sezon. Ardeii grași se marinează rapid într-un amestec aromat și picant, care scoate în relief gustul nemaipomenit al ardeilor. Această gustare fenomenală va ocupa locul de frunte pe orice masă, fiindcă are un gust extraordinar și o aromă ademenitoare. Serviți ardeii ca gustare aparte sau alături de cartofi și bucate din carne!
Ingrediente
– 5 kg de ardei grași roșii și cărnoși
Ingrediente pentru marinată
– 1 l de apă
– 300 g de zahăr
– 130 g de sare
– 350 ml de ulei
– 2 linguri de esență de oțet de 70 %
– usturoi, pătrunjel – după gust
Mod de preparare
1. Preparați marinata. Amestecați toate ingredientele și puneți vasul la foc.
2. Spălați ardeii, tăiați-i de-a lungul în jumătate și curățați-i de semințe.
3. Puneți-i în marinata clocotită și fierbeți-i timp de 2 minute.
4. Adăugați în marinată pătrunjelul și usturoiul zdrobit și aduceți la fierbere (timp de un minut).
5. Puneți ardeii în borcane, turnați deasupra marinata și închideți cu capace opărite.