Calificare dupa 20 de ani: Romania Under 21 merge la EURO

Aseara la Ploiesti, nationala under 21 a ROMANIEI s-a calificat la Campionatul European de Fotbal, ce va avea loc  in Italia si San Marino, anul viitor (2019)

0
332

In ultimul meci al grupei, aseara, pe stadionul Ilie Oana, Romania a invins echipa similara a Liechtensteinului, dupa cele 90 de minute, scorul fiind de 4-0, pentru tinerii nostri jucatori.

Cele patru goluri au fost reusite de George Puscas (minutele 14 si 39), Ianis Hagi (minutul 25) dupa executia superbe a unei lovituri libere de la 25 de metri, si Adrian Petre (in minutul 78).

Atmosfera a fost superba pe stadion, 12000 de spectatori bucurandu-se la final, alaturi de tinerii nostri jucatori. La meci au asistat si parintii lui Ianis Hagi, tatal acestuia, celebrul fost fotbalist Gica Hagi , a declarat la finalul partidei ca”aceasta generatie de jucatori ne vor scoate din nou in strada. „Or sa fie peste Generatia de aur ca performante” a mai spus Gica Hagi, la finalul jocului. „Va fi greu pentru Radoi sa faca lotul pentru turneul final’ a declarat Hagi la Digi Sport.

Un mare merit al acestei calificari,il are atat fostul antrenor Daniel Isaila,cat si Mirel Radoi,cel care a preluat nationala Under 21 de patru meciuri.Radoi a impus disciplina si a insuflat vointa si ambitie intr-un grup de jucatori foarte talentat,dar greu de modelat la o asemenea varsta. La 37 de ani,dupa ce a fost dat afara de la FCSB, Mirel Radoi pare a fi in avangarda noilor tehnicieni romani.avand o serioziatate si o tinuta aparte.

La Ploiesti ,s-a cantat tot meciul,fiind un entuziasm molipsitor. E clar,spectacolul umple stadioanele,rezultatele si valoarea atragand ca un magnet spectatorii,demonstrandu-se ca lumea inca iubeste fotbalul.

Aceasta generatie,dupa turneul final de la anul din perioada 16-30 iunie 2019. poate face pasul spre echipa mare a Romaniei si sa lupte pentru calificarea la turneele viitoare.Ianis Hagi,George Puscas,Andrei Ivan,Ionut Radu au demonstrat ca pot juca la cel mai inalt nivel si pot face pasul catre nationala mare.

 

 

 

.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments