Iașul, ca Monaco la capitolul mașini de lux

Au afaceri de milioane de euro și conduc mașini de lux. Vorbim despre cele mai scumpe mașini care circulă pe străzile Iașului. Spre exemplu, cel mai scump Rolls Royce din România poate fi găsit la Iași. Este vorba de un bolid de lux, decapotabil cu un motor de 6,6 litri cu 570 de cai putere.

0
10364

RollsRoyce, Bentley, Aston Martin, Maserati, Mercedes Benz Coupe SClass, Tesla, Ferrari, Porsche Cayenne, sunt ultimele mărci de mașini care își turează motoarele pe străzile din Iași. La volanul acestor bolizi de sute de mii de euro sunt văzuți oameni de afaceri din Iași. O mașină scumpă este o mașină care oferă confort, dar în special siguranță, spun proprietarii. Iar străzile din Iaşi arată mai bine decât străzile din oraşele altor ţări.

 

Maşini de peste un milion de Euro

În topul proprietarilor de maşini scumpe este Cătălin Tudose, numit de prieteni “Tolea”, omul de afaceri care şi-a construit propriul orăşel la marginea Iaşului. Singura pasiune a omului de afaceri sunt maşinile. Aşa că nu a stat prea mult pe gânduri şi şi-a construit opt garaje pentru bolizii de lux.

 

Cel mai scump Rolls Royce Dawn din România este la Iaşi

Cătălin Tudosă, cel care a construit cartierul Vişoianu deţine cel mai scump Rolls Royce din ţară. Este vorba despre modelul Rolls Royce Dawn decapotabil în valoare de 450.000 de Euro. O maşină despre care spune el că poate sta confortabil datorită staturii.

“Pasiunea pentru maşini mi-am deprins-o încă de când eram copil. În anul 2003 mi-am luat cu mare nerăbdare permisul. Atunci aveam o Dacia roşie şi mi se părea cea mai tare maşină. Îmi place foarte mult să conduc, mă relaxez atunci când sunt la volan. Iar plăcerea este şi mai mare atunci când te simţi în siguranţă într-o maşină care îţi oferă tot confortul. În plus, nu pot conduce orice maşină pentru că sunt destul de înalt şi nu pot sta confortabil”, a declarat Cătălin Tudosă.

Soţia omului de afaceri Cătălin Tudose se ridică şi ea la înălţimea soţului şi conduce o maşină Bentley Bentayga în valoare de 230.000 de Euro. În cele opt garaje ale familiei Tudosă mai gasim un Aston Martin Rapide în valoare de 100.000 de Euro, încă un Bentley, însă Continental. Cătălin Tudosă a avut grijă şi de părinţi. Le-a cumpărat acestora Noul Touareg de la Volkswagen în valoare de 90.000 de Euro. Pe cât sunt de scumpe, tot pe atât de puternice sînt mașinile deținute de Tolea. Majoritatea au motorizare de 5-6.000 de centimetri cubi. Cea mai puternică este Rolls Royce Dawn, care are o capacitate cilindrică de 6.600 de centimetri cubi și dezvoltă 570 de cai putere.

 

 “Jucăriile” celor mari

O altă pasiune a lui Cătălin Tudosă sunt ATV-urile. Omul de afaceri deţine un RZR Polaris în valoare de 50.000 de Euro. Când are timp se relaxează conducând prin pădure.

 

Bentley, ultima „fiţă” pentru oamenii de afaceri

Un alt dezvoltator imobiliar, Cristin Zămoşteanu a scos din buzunar 260.000 de Euro pentru SUV-ul Bentley Bentayga, un bolid care în doar patru secunde atinge 100 Km/h. Acesta mai deţine un Mercedes S-Class în valoare de 140.000 de Euro.

 

Se “poartă” Mercedes

Chiar dacă nu prea are timp să îşi scoată bolidul din garaj, din când în când omul de afaceri Daniel Niculiţă este văzut pe străzile din Iaşi la volanul unui Ferrari roşu. În zilele obişnuite Daniel Niculiţă conduce un Mercedes S-Class în valoare de 100.000 de Euro.

Tot la volanul unu Mercedes S-Class este văzut şi omul de afaceri Cristinel Bolobiţă. Acesta mai are în garaj un Porsche Cayenne dar şi un Range Rover Evoque, valoarea totală a maşinilor fiind de peste 200.000 de Euro.

 

Prima maşină Tesla Model X

Fostul rege al amanetului din Iaşi, acum dezvoltator imobiliar, şi-a cumpărat o “jucărie” cu un motor de 700 de cai putere. Bogdan Gheorghiu are prima maşină Tesla Model X din Iaşi pe care a dat 130.000 de Euro. Mai bine spunem o “bijuterie tehnologică” care are un motor electric avansat, aparat de bord high-tech, cu un nivel ridicat de autonomie.

Pe străzile din Iaşi, milionarul Iulian Dascălu este văzut doar la volanul unui BMW seria 7 în valoare de 70.000 de Euro. În timp ce soţia sa conduce un Maserati Lavante tot de 70.000 de Euro.

 

Showroom-uri auto pe străzi

Pe străzile oraşului apar maşini din ce în ce mai scumpe. Se pare că ieşenii au făcut o pasiune pentru brandurile cunoscute şi chiar de lux, de la BMW, Mercedes, Audi, Porsche, Land Rover, Lexus la autoturisme de tip Smart sau chiar Hummer. Marea problemă a tuturor sunt locurile de parcare, care, în plină zi sunt foarte greu de găsit.

 

Rolls Royce Dawn

Automobilul este inspirat de legendarul Rolls-Royce Silver Dawn de la începutul anilor ’50. Rolls-Royce Dawn reprezintă un omagiu contemporan adus sentimentului antrenant de libertate nemărginită. Renunţând la orice fel de compromis, modelul Dawn decapotabil realizează o combinaţie perfectă de confort, eleganţă şi rafinament şi oferă o dimensiune complet nouă a luminozităţii şi relaxării, combinate cu dinamica superioară – şi fără restricţii în ceea ce priveşte spaţiul interior.Rolls-Royce Dawn este propulsat de un motor V12 de 6,6 litri şi 570 CP, cu o acceleraţie de 4,6 secunde de la 0 la 100 km/h, o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h si o greutate de 2360 kg. Preţul de listă al automobilului prezentat la showroom-ul Automobile Bavaria Băneasa este de 405.000 Euro.Dawn este singura decapotabilă Rolls-Royce a momentului şi al treilea model de acest tip lansat în ultimii 45 de ani. Cu acoperisul inchis, vă va surprinde prin liniştea din interiorul habitaclului.În prezent, în Romania sunt înmatriculate 66 de automobile Rolls-Royce. În anul 2016, Automobile Bavaria a vândut în România un automobil nou marca Rolls-Royce.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTrei pentru șefia PSD
Articolul următorMachiajul oriental : Amira Bawwab transformă româncele în arăboaice
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments