INCENDIAR-Declaratii surprinzatoare ale Adinei Samson, fosta prietena a primarului Gheorghe Nichita

0
2022

Sedinta incendiara ieri, 30 octombrie 2018, la Curtea de Apel Bucuresti. Adina Kramer (fosta Samson), a declarat in fata instantei ca a fost supusa unor presiuni teribile, din partea DNA si SRI pentru a face declaratii impotriva fostului primar al orasului Iasi, in calitate de martor cu identitate protejata, in rechizitoriu aparand apoi fraze aproate total schimbate, fata de cele declarate in mod real.

Desi procurorul Gheorghe Popovici a sustinut, ca nu a existat un plan comun SRI-DNA, afirmatiile facute ieri de Adina Kramer, fosta Samson, infirma spusele procurorului.

Ieri, in fata judecatorilor, Adina Kramer a relatat cu lux de amanunte felul in care a fost fortata de DNA si SRI sa-l incrimineze pe fostul primar iesean. Ea a povestit cum a fost ridicata din trafic si apoi dusa intr-o camera de hotel pentru a da declaratii in fata a doi reprezentanti ai DNA si SRI, care au indemnat-o sa-l toarne pe primar, fiindca acesta i-ar pune viata in pericol.

Initial, Adina Samson a refuzat dar a cedat numeroaselor telefoane de intimidare. Apoi a urmat un drum la Bucuresti, fiind luata cu noaptea-n cap la ora 5 si dusa la DNA Bucuresti, in drumul spre capitala fiind bombardata cu intrebari despre relatiile primarului cu diversi afaceristi locali.

Ulterior a urmat un sechestru, timp de doua nopti intr-o vila de protocol a SRI aflata in Gura Humorului, fara sa poata lua legatura cu absolut nimeni in acest interval.

Declaratii Adina Kramer: In timp ce ma deplasam spre casa am fost indrumata spre un loc de intalnire din apropierea gangului spre magazinul Moldova, unde mi s-a indicat sa ma urc intr -o masina Dacia Logan, unde se aflau doua persoane. Am fost condusa catre o camera de hotel, din Tudor Vladimerescu, unde mai erau doua persoane. Mi s-a solicitat o declaratie impotriva lui Nichita Gheorghe, motivandumi-se  ca Gheorghe Nichita este o persoana periculoasa, si ca acesta ar fi angajat o persoana din Londra, care va veni special in Iasi, sa ma ameninte. Am refuzat, fiind informata ca daca ma razgandesc, sa-i contactez sa dau declaratia.

Apoi, dupa incidentul cu amenintarea verbala, facuta de doi barbati, asupra unei cunostinte, in incinta complexului Palas, m-am speriat foarte tare, i-am contactat pe cei de la DNA si am spus ca vreau sa dau acea declaratie. Pe 27 apriie, am urcat intr-o Dacia Logan, am fost dusa la parcarea de langa Mcdonald’s, unde am fost preluata de alte doua persoane cu o alta Dacia Logan. Pe drum, am fost intrebata insistent despre relatiile lui Gheorghe Nichita cu mai multi oameni de afaceri din Iasi: Iulian Dascalu, Gabriel Mardarasevici si Doru Turcanu.

In fata judecatoarei Antoaneta Nedelcu, Adina Kramer a declarat ca declaratiile din dosar sunt partial adevarate si ca anumite formulari nu-i apartin.

La intrebarea avocatului Ionel Nechita „va apartine fraza urmatoare: Am aflat ca Nichita i-a cerut lui Mardarasievici sa plateasca el cazarea, lucru pe care acesta l-a si facut” Adina Kramer a spus ca formularea nu-i apartine si ca i-a fost indusa de catre cei care i-au luat declaratia.

Totodata, avocatul Ionel Cazacu a intrebat-o pe Adina Kramer daca deplasarea din anul 2014, intre Craciun si Revelion in Dubai a fost platita de Gabriel Mardarasievici la solicitarea lui Gheorghe Nichita. Raspunsul fostei prietene a lui Gheorge Nichita a fost urmatorul: „Declaratiile mele legate de acest proiect (modernizarea sistemului de management al traficului), date pe 4 mai 2015 nu corespund adevarului si faptul ca Mardarasevici a platit contravaloarea  la soilicitarea lui Nichita Gheorghe deasemeni nu corespunde adevarului”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments