„Îngerul copiilor” va fi mereu de gardă, în ceruri

0
1081
Marin Burlea

Profesorul dr. Marin Burlea a fost condus astăzi de sute de oameni, pe ultimul drum, iar înmormântarea s-a făcut cu onoruri militare. O ultimă recunoștință pentru efortul de a salva mii de vieți. „Îngerul copiilor” a fost înmormântat la Cimitirul Eternitatea în ropote de aplauze.

Înainte de a fi îngropat, medicul renumit în întreaga țară a fost depus în amfiteatrul Spitalului Sfânta Maria, unde sute de oameni au fost să-și ia rămas bun.

Peste zece preoți au oficiat slujba de înmormântare. Zeci de coroane de flori, oameni cu lacrimi în ochi, prieteni, pacienți, părinți ai copiilor tratați. Așa și-a luat rămas bun „Îngerul copiilor” de la ce a fost cea de-a doua casă, Spitalului Sfânta Maria.

„Ne știa pe toți, ne cunoștea necazurile și bucuriile. Avea un suflet extraordinar și dorința de a ajuta și de a îndruma. Oricât de mare era necazul pe care îl aveai, când simțeai ca totul se năruie, intrai în cabinetul profesorului și ceata se risipea. Profesorul a fost un om foarte puternic care a avut o viață cu șuișuri și coborâșuri, pe care le-a parcurs fără să dea înapoi”, a declarat dr. Radu Terinte, manager Spitalul de copii Sfânta Maria.

Profesorul Marin Burlea a murit vineri, la Institutul de Oncologie din Iași. „Îngerul copiilor” suferea de cancer pulmonar  de aproape doi ani.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentArdei grași marinați în 8 minute. Prepar această rețetă de câțiva ani, e pe placul tuturor!
Articolul următorConcurentă la Miss Univers, printre victimele din elicopterul prăbușit în Anglia
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments