Prima declarație a lui Klaus Iohannis după referendum

”Pacea socială a fost pusă în pericol”

0
250
presedinte

În prima ieșire publică după referendumul pentru modificarea familiei în Constituție, cu ocazia ceremoniei de decorare a unor supraviețuitori ai Holocaustului, președintele Klaus Iohannis a declarat că pacea socială a fost pusă în pericol în România, în contextul votului de sâmbătă și duminică.

„Atunci când pacea socială este pusă în pericol, și avem, din păcate, suficiente exemple în acest sens în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni, în pregătirea referendumului pentru modificarea Constituției, este nevoie de o abordare matură și o deschidere către dialog a tuturor actorilor relevanți din societate.

Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși, împreună, acele falii care riscă să ne dezbine. Să lăsăm trecutului toate aluviunile de ură, indignare, gânduri negre și să ne îndreptăm energiile către viitorul nostru! Să facem pentru toți românii o țară în care să trăim în bună înțelegere, fără spaime și tulburări provocate de pericole imaginare! România aparține tuturor românilor! Deși diferiți, suntem toți români și vrem să mergem mai departe împreună într-o țară care și-a însușit și respectă principiile și valorile comune europene’, a spus Iohannis, potrivit declarației publicate pe site-ul Administrației Prezidențiale.

91.56% dintre cei care au participat la votul de sâmbătă și duminică au ștampilat opțiunea ‘DA’, în timp ce voturile împotrivă au fost în proporție de 6,47%. Rezultatele finale oferite de BEC arată că prezența la vot a fost de 21,1%, referendumul neîntrunind condițiile de validare.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments