Vă prezentăm cea mai bună rețetă de mici pe care o făceau bătrânii noștri. Bineînțeles, cum este normal, fiecare gospodar a adaptat rețeta după propriul gust și zona din care provine.
Ingredientele de care ai nevoie:
500g carne tocată de vită, porc și oaie** (după preferințe), 200 ml zeamă oase de vită, 3 căței de usturoi, 1/2 linguriță de bicarbonat, condimente (după gust).
**Recomandat este sa cumparat carnea dintr-un sat, de la tarani, si nu de la supermarket, daca aveti oportunitatea!
Cum se prepară:
Deși carnea pe care o cumpărați este tocată în prealabil, vă recomandăm să o mai dați printr-un robot de bucătărie sau o mașină de tocat, deoarece condimentele vor pătrunde mult mai bine într-o pastă mai moale. Se amestecă bine, bine, adăugând treptat zeama de oase.
Adăugăm și condimentele: Ca un mic secret, vă recomandăm ca după ce ați format micii să îi lăsați la rece timp de 24 de ore pentru a se pătrunde bine.
Adaugă-i atunci când grătarul/tigaia sunt bine încinse, lăsându-i câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i pe final cel mult 10 minute și scoate-i rapid!
Pofta Buna !
Sursa : https://sanatosvalley.ro/salveaza-aceasta-reteta-aceasta-este-reteta-de-mici-pe-care-o-faceau-bunicii-duminica-absolut-deliciosi/