Ce gătim in POST? Cartofi umpluţi cu ciuperci

0
469

Iată o reţeta pentru zilele de post, care se prepară uşor şi rapid. GUSTUL e intens şi te vei bucură de o masă sănătoasă.

Horia Virlan ne recomanda un preparat simplu, dar gustos si sanatos, perfect pentru zilele de post si nu numai.

Ingrediente:

1,5 kg cartofi,

½ ceapă,

un căţel de usturoi,

250 g ciuperci champignon,

pătrunjel tocat,

o cană supă de legume (făcută din concentrat de cub),

2 linguri ulei de floarea-soarelui,

½ pahar de vin alb sec,

½ lingură de piper negru măcinat,

puţină sare

Preparare:

Taie din partea mai plată a cartofilor curăţaţi în prealabil o felie subţire, apoi pune-i cu acea parte în jos, pe o tavă în care vei turna supa de legume.

Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă-o la cuptor (180˚C) timp de 40-45 de minute.

Scurge zeama şi lasă cartofii la răcit.

Între timp, fierbe în vin alb şi 3 linguri de la zeama în care au fiert cartofii ceapa şi ciupercile tocate mărunt, iar când lichidul s-a evaporat, condimentează.

Scobeşte cartofii în partea superioară şi umple-i cu amestecul de ciuperci, stropeşte cu ulei şi mai dă-i la cuptor pentru 12-15 minute.

Pofta buna!

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments