E frumos, e deştept şi totuşi nu e cuplat? Top 10 motive pentru care bărbaţii rămân single

0
631

In caz că vă întrebaţi, nu toţi bărbaţii sunt evitanţi emoţional sau afemeiaţi. Există o listă întreagă de motive pentru care rămân single şi, cunoscându-le, poate reuşim să înţelegem mai bine anumite situaţii.

Teama de relaţie

Poate a trecut printr-un divorţ sau poate a crescut într-o familie toxică, iar modelul relaţiei dintre părinţi este ceva ce nu doreşte să repete. Şi ce cale mai bună decât să evite relaţiile cu totul? Deopotrivă, există şi cei care se cred veşnic în căutarea sentimentului perfect de îndrăgostire, pentru care relaţia este o corvoadă care le scade nivelul de oxitocină.

Primii pot învăţa cu răbdare că există şi alte modele relaţionale decât cele de care se tem. Ceilalţi au nevoie de maturizare, iar dacă ei nu ajung să simtă această nevoie, nu se va întâmpla niciodată.

Aspectul fizic… „necorespunzător”

Aici nu e vina nimănui. Ştim deja că natura ia decizii fără să ne întrebe, iar felul în care arătăm depinde în mare parte de gene. Dacă putem depune efort pentru a pierde din greutate sau pentru a avea un corp mai atletic, bărbaţii care suferă de calviţie sau cei care nu sunt foarte înalţi… nu prea au ce să facă.

Totodată, să nu ne imaginăm că ei nu sunt afectaţi de imaginea corporală şi, uneori, bărbaţii sunt complexaţi de aceste aspecte. Alături de persoana potrivită pot fi depăşite pentru că, nu-i aşa, noi femeile ştim să apreciem educaţia, galanteria, empatia unui bărbat mai mult decât pletele-i în vânt.

Stimă de sine scăzută

Nu doar noi femeile putem avea traume din copilărie ci şi bărbaţii pot creşte în absenţa unui tată sau în prezenţa unuia abuziv, lucru care dăunează grav stimei de sine. Astfel de bărbaţi nu au încredere în sine în abordarea unei femei, iar inacţiunea lor este tradusă prin… dezinteres.

Eforturi prea mici

Este în regulă să nu alergi după o relaţie, dar dacă nu socializezi, nu ieşi din casă şi nu faci un mic efort pentru a-ţi arăta disponibilitatea, arăţi inabordabil şi dezinteresat. Ori, nu sunt chiar trăsături după care se dau în vânt femeile (cel puţin, nu cele care şi-au rezolvat, la rândul lor, anumite probleme).

Dezinteres faţă de o relaţie

Există şi bărbaţi care aleg deliberat celibatul şi nu vor relaţii de cuplu. Este o decizie care le aparţine, aşa cum şi femeile au dreptul să spună că nu vor să se căsătorească sau să devină mame.

Desigur, cum nu suntem fiinţe solitare, este interesat să ne cunoaştem mai bine pe noi înşine şi să descoperim ce stă la baza acestor decizii, dar indiferent de motiv, este bine să fie asumat şi comunicat celorlalţi.

Nu de alta, dar (chiar şi involuntar) putem transmite mesajul greşit şi putem dezamăgi oameni care nu merită acest lucru. Respectiv, cei care şi-ar dori o relaţie.

Se spune că şi dacă nu ai încredere în tine, merită efortul să o afişezi ca şi cum ar fi acolo (postură, mers, contact vizual), dar de la teorie la practică drumul este lung. Nu degeaba suntem îndemnate şi noi femeile să facem primul pas şi să nu aşteptăm mereu de la ei asta.

Aptitudini de flirt: zero

Nu puţini sunt bărbaţii care habar nu au să flirteze. Iar atunci când o fac prea natural, mai că te gândeşti cât de des face asta de îi iese atât de bine.

Şi totuşi, cei din a doua categorie au şanse să iasă la mai multe întâlniri decât primii. Dacă unora le vine natural flirtul, pentru alţii este o limbă străină. Dar asta nu înseamnă că nu se poate învăţa.

Introverţii preferă singurătatea

Este, de fapt, un soi de definiţie a introvertului care mereu va alege timp petrecut cu sine sau cu un prieten apropiat, adunărilor zgomotoase şi grupurilor mari. Din păcate, când stai acasă pe canapea, nu prea sunt şanse să cunoşti oameni noi.

Desigur, poate fi frustrant şi chiar motiv de anxietate să te expui în faţa unei persoane străine şi să flirtezi, dar merită efortul. Până la urmă, şi dacă eşti refuzat, poţi considera momentul drept o repetiţie înaintea cunoaşterii persoanei potrivite ţie!

Experienţe amoroase nefaste

Nu doar noi suferim din iubire, ci şi bărbaţii. Vorba cântecului, şi băieţii plâng… Din acest motiv, un bărbat care are în istoric mai multe relaţii amoroase eşuate, poate decide că relaţiile nu sunt pentru el şi va alege celibatul.

 

Desigur, ar fi interesant să îşi identifice tiparul amoros pe care îl tot repetă şi, cu ajutorul unui psihoterapeut, să îl depăşească pentru a identifica pe viitor care este tipul de relaţie potivită lui.

Lipsa realizărilor profesionale

Ştim că femeile sunt atrase de bărbaţii competitivi, realizaţi, alfa, cei care asigură supravieţuirea speciei. Asta imediat după ce depăşesc etapa artistului neînţeles de întreg universul mai puţin de iubită.

Bărbaţii sunt complexaţi atunci când traversează perioade de şomaj, când nu au realizări profesionale notabile, când nu au o carieră de invidiat. Astfel de autoevaluări îi determină să nici nu caute o relaţie, să nu abordeze o femeie, chiar dacă le place.

Adicţiile

Adicţiile sunt un impediment major în calea unor relaţii de durată. Nu ne referim aici doar la prea-frecventele dependenţe de alcool sau droguri ci şi la adicţia de sex, de pornografie sau de… jocuri pe calculator.

Într-o relaţie este important să fii prezent, iar astfel de bărbaţi, dacă nu îşi adresează şi nu depun un efort în a-şi depăşi problema, au şanse mari să rămână singuri şi nu neapărat pentru că aceasta este decizia lor.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments