Emoţii la ultimul meci al lui Daniel Pancu. 11.000 oameni în tribune la retragerea celui mai bun fotbalist iesean

Batranul stadion din GIULESTI,va fi daramat,urmand a se construi o arena moderna,cu 14000 de locuri.

0
651

Daniel Pancu şi-a anunţat retragerea. Ultimul meci, la 41 de ani. Mulţi cred, fără a avea o bază concretă, că este şi ultimul meci jucat pe bătrânul Giuleşti. Cel puţin în această formă. Suntem ameninţaţi de vreo doi-trei ani că stadionul se reface, începând cu octombrie-noiembrie sau februarie-martie. Ultimul termen vehiculat este, evident, cel din urmă. Probabil pentru 2019. Nicio dată certă, nimic. Cu toate astea, 11.000 de oameni încarcă tribunele până la refuz, într-o atmosferă cum numai lângă Podul Grant se poate produce. Melodiile lui Rappa şi Leasă, deşi deja au aproape un deceniu, nu pot lipsi din boxe, de la eveniment.

Daniel Pancu, copleşit de suporterii prezenţi pe Giuleşti

Evident, Pancone nu este în primul unsprezece. Începe partida pe bancă, în trening. Doar că în acelaşi moment este prezent şi în tribune, pentru că suporterii înşiră banere uriaşe dedicate unuia dintre cei mai mari fotbalişti vişinii din istorie. Momentul mult aşteptat se produce pe final, pentru ultima dată, numărul 10, acest număr 10 deosebit, calcă iarba Giuleştiului. Se întâmplă preţ de câteva minute. Piesa se mută imediat în altă dimensiune. Pancone se aşează, cu un genunchi lipit de pământ, precum un cavaler medieval şi cu capul plecat în faţa tuturor secţiunilor în care se află cei care au dorit să fie martori la un astfel de eveniment. Lacrimile nu pot lipsi, sunt fireşti. Aplauzele deja nu se mai pot ridica deasupra celorlalte emoţii. Totul e special în această seară, inclusiv gradele din termometru, un pic mai sus decât zilele trecute. Par să se fi ars puţin de la torţele şi petardele din tribune.

De ce se umple Giuleştiul doar în momentele speciale?!

Pe 24 noiembrie 2018 se scrie o nouă filă de poveşti din istoria Giuleştiului. Desigur, ce s-a întâmplat lângă Opera Comică va face înconjurul Europei, probabil a lumii. Aşa că nu avem cum să nu ne întrebăm iar şi iar: chiar este necesar să se retragă un om de nivelul lui Pancu sau să fim anunţaţi că e ultimul meci pe Giuleşti pentru a fi 11.000 oameni în tribune? Nu de alta, dar sfârşiturile nu sunt cele mai frumoase. Dimpotrivă… Ar trebui să savurăm fiecare moment, mai ales când pretindem să merităm un stadion cu mai mult de 14.000 locuri. Doamne, ce bune ar fi şi alea! Măcar să fie… Reconstrucţia Giuleştiului este încă sub un mare semn de întrebare. Din simplul motiv că nu există un plan concret în ceea ce priveşte desfăşurarea acestui proiect.

Încă aşteptăm acel Giuleşti nou şi minunat

E simplu să vehiculezi februarie-martie ca termen. De ce…? E prea greu de spus. Poate că e considerat momentul optim, când toată lumea îşi revine complet după sărbătorile de iarnă. Numai că noi nu uităm ceva… În perioada amintită mai sus vine Ziua Îndrăgostiţilor, Dragobetele, 1 martie, 8 martie… Aşa că e greu de crezut că refacerea stadionului va mai fi de actualitate. Lăsând gluma, tare am vrea să nu mai scriem despre un nou meci jucat pe vechiul, adică actualul, Giuleşti, ceea ce în mod cert este puţin probabil… Cum la fel de mult ne-am dori şi o arenă modernă, în care poţi să foloseşti toaleta fără să îţi ţii respiraţia sau să ai grijă să nu alunei pe dârele de urină din interior. Deocamdată aşteptăm şi ne îmbătăm cu imaginea unei victorii cu 1-0 în faţa lui Înainte Modelu, la aşa-zisul ultim meci…

CLICK pentru momentele emoţionante cu Daniel Pancu!

Până atunci, revenind la însemnătatea şi grandoarea momentului în sine, vă oferim aici un link cu Daniel Pancu în prim plan! Iar aici sunt declaraţiile de după meci ale legendei giuleştene.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments