Moldova, DEPENDENTĂ pe termen NEDEFINIT de gazul ruşilor: Construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău nu va începe nici anul acesta

0
282

Incertitudinea privind momentul când va începe construcţia gazoductului Chișinău – Ungheni, care ar duce gaze naturale din România în capitala Republicii Moldova, se menţine.

Potrivit mold-street.com, construcţia acestui gazoduct a fost amânată pe termen nedefinit, ca urmare a eşuării licitaţiei organizate de compania locală Vestmomoldtransgaz, care a fost preluată de transportatorul român de gaze Transgaz.

Astfel, la ultima licitație organizată de întreprinderea Vestmomoldtransgaz pentru construcția conductei de interconectare a sistemului gazier al României cu cel din Republica Moldova (Faza II – direcția Iași-Ungheni-Chișinău), au fost depuse doar două oferte: câte una pentru două din cele șapte loturi.

România a terminat din 2014 partea sa de conductă – gazoductul Iaşi-Ungheni, dar Republica Moldova nu a reușit să termine partea sa de investiție nici până în prezent, ceea ce înseamnă că românii de peste Prut rămân în continuare dependenţi de gazele livrate de gigantul rus Gazprom.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSos de frișcă cu roșii pentru paste – o notă finală pentru cele mai delicioase paste!
Articolul următorMinoră drogată şi violată de un bărbat din Iaşi, după ce a acceptat să meargă cu el la discotecă
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments