“Pateul de păstrăv afumat” este o mâncare perfectă pentru micul dejun, pentru gustări din timpul zilei sau aperitiv la masa de sărbătoare. Pateul se prepară ușor și rapid, iar rezultatul este nemaipomenit de bun, pateul este foarte gustos, aromat și cremos și merge de minune cu pâine prăjită sau crackers. Savurați cu plăcere acest deliciu alături de cei dragi!
Ingrediente
-250 g de păstrăv afumat
-100 g de unt
-100 ml de frișcă de 33-35 %
-2-3 linguri de suc de lămâie
-coaja rasă de la 1/2 lămâie
-1-2 linguri de mărar proaspăt
-2 căței de usturoi
-câteva prize de ardei iute
Mod de preparare
1. Topiți untul la foc mic, nu-l aduceți la fierbere, înlăturați spuma albă depusă deasupra.
2. Turnați 4 linguri de unt într-un bol separat.
3. Adăugați în untul rămas usturoiul ras și coaja rasă de lămâie, înăbușiți amestecul la foc mic timp de 2-3 minute, amestecând periodic.
4. Scoateți pielea și oasele peștelui și mărunțiți-l cu un cuțit sau furculiță.
5. Adăugați în pește: untul aromat, mărarul tocat mărunt, ardeiul iute și sucul de lămâie – amestecați toate ingredientele cu furculița.
6. Apoi adăugați frișca bătută și amestecați bine încă o dată.
7. Puneți pateul într-o formă și dați-l la frigider timp de 30 de minute ca să se întărească.
8. Apoi turnați deasupra untul care l-ați pus deoparte și dați pateul la frigider.
9. Puteți servi pateul după o oră. Îl puteți păstra la frigider timp de 3 zile.
Notă: Dacă doriți ca pateul să fie mai omogen, atunci amestecați toate ingredientele în blender.