Picaj incredibil! Naționala de fotbal a României va fi în urna a 4-a la tragerea pentru preliminariile Euro 2020

0
413

Liga Națiunilor ne-a îngropat, deși, paradoxal, tricolorii lui Cosmin Contra au terminat grupa pe locul 2, fără înfrângere. Naționala de fotbal a României a retrogradat în „lumea a patra” și va avea o misiune imposibilă de a se califica la Euro 2020. Reprezentativa tricoloră va fi în urna a 4-a valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului European, după ce în ultimii 30 de ani a fost prezentă numai în primele două urne valorice. România a învins Muntenegru, la Podgorica, scor 1-0, în ultimul meci, dar a ratat pentru un gol prezența în urna a 3-a valorică, unde vor fi câștigătoarele celor patru grupe din Liga C și cele mai bune două echipe de pe locul 2.

Clasamentul locurilor 2 din grupele Ligii C: 1. Bulgaria 7p, 2. Israel 6p (6-5), 3. Ungaria 6p (4-3), 4. România 6p (3-2)

Gică Hagi a prevestit, în vară, picajul istoric al naționalei: ‘Răzvan Lucescu a zis că suntem în lumea a treia. Nu, suntem în lumea a patra!’. Căderea este, pur și simplu, halucinantă, ținând cont că în preliminariile pentru Euro 2016, dar și în cele pentru CM 2018, România s-a aflat printre capii de serie. Vă mai amintiți, probabil, de acel mincinos locul 7 în clasamentul FIFA. S-a demonstrat încă o dată că minciuna are picioare scurte. Ne-am calificat cu greu, de pe locul 2, la turneul final din Franța, iar Christoph Daum ne-a pus repede pe butuci în preliminariile CM 2018 și am terminat grupa pe un rușinos loc 4, după Polonia, Danemarca și Muntenegru. În ultimii 30 de ani, România a fost de patru ori în urna 1 și de patru ori în urna a 2-a și a obținut patru calificări. O singură dată s-a întâmplat ca tricolorii să ajungă la turneul final când au avut statut de outsideri. Este memorabilă campania pentru Euro ’84 din Franța. Echipa pregătită de Mircea Lucescu a început preliminariile din urna a treia (echivalentul urnei a patra de acum) și a câștigat grupa de foc cu Italia (campioană mondială en-titre), Cehoslovacia (bronz la Euro ’80), Suedia și Cipru. 5 prezențe la turneul final al Campionatului European are naționala României . Declinul naționalei României a început după înfrângerea suferită în fața Albaniei la Euro 2016.

Urnele valorice pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020: Urna 1: Elveția, Portugalia, Anglia, Franța, Belgia, Spania, Olanda, Italia, Croația, Polonia

Urna 2: Germania, Islanda, Bosnia, Ucraina, Rusia, Danemarca, Austria, Țara Galilor, Suedia, Cehia

Urna 3: Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Serbia, Finlanda, Scoția, Norvegia, Bulgaria, Israel

Urna 4: Ungaria, România, Grecia, Albania, Cipru, Muntenegru, Slovenia, Estonia, Lituania, Georgia

Urna 5: Macedonia, Belarus, Kosovo, Luxemburg, Kazahstan, Armenia, Azerbaidjan, Moldova, Gibraltar, Feroe

Urna 6: Letonia, Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino

Tragerea la sorți este pe 2 decembrie Tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020 are loc pe 2 decembrie. O posibilă grupă de foc ar putea arăta astfel: Franța, Germania, Serbia, România, Belarus, Letonia. Grupa accesibilă: Elveția, Austria, Israel, Gibraltar, Liechtenstein. Preliminariile se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments