„Pupat Piaţa Independenţei!” Rareş Bogdan s-a împăcat cu Cozmin Guşă. Emisiunea revine, datoriile istorice rămân

0
383

După câteva zile în care au ţinut atenţia publică prin conflictul lor deschis, cu replici chiar în direct în primetime, Rareş Bogdan şi Cozmin Guşă anunţă că au căzut la pace, iar emisiunea va reveni pe post.
Deşi a cerut libertatea privind invitaţii pe care îi cheamă în emisiune, Cozmin Guşă a anunţat că Oreste Teodorescu şi Oana Stănciulescu vor rămâne interzişi pe Realitatea TV.

Asta în ciuda faptului că totul a pornit după ce Oreste Teodorescu şi Oana Stănciulescu au fost interzişi în platourile televiziunii, primul fiind anunţat cu un minut înainte de a intra în direct în emisiunea prezentată de Rareş Bogdan. În replică, realizatorul a cerut în timpul emisiunii demisia directorului de ştiri, Edward Pastia, şi a anunţat că va părăsi televiziunea dacă nu va avea liberatea să îşi aleagă invitaţii.

Dacă la început era curajos şi punea condiţii, Rareş Bogdan a sfârşit prin a îşi cere scuze şi a afirma că nu are ce să îi reproşeze patronului său, Cozmin Guşă. În schimb, nici măcar un cuvânt despre Oreste Teodorescu şi Oana Stănciulescu în scrisoare sa în care îşi anunţă revenirea. Cozmin Guşă a fost cel care imediat a anunţat că cei doi rămân interzişi.

Odată cu acest scandal, Oreste a afirmat că nu a mai fost primit pe post deoarece a îndrăznit să-și exprime o poziție critică față de ideea înființării Partidului Realitatea. Nici Stănciulescu nu a mai fost primită în platourile televiziunii. În schimb, Cozmin Guşă a transmis că decizia ca cei doi jurnalişti să nu mai fie colaboratori ai postului a fost luată de conducerea editorială, în condiţiile în care există suspiciuni cu privire la ”atitudinea lor faţă de Realitatea TV”.

Partidul Realitatea, la care face referire Oreste, îi are ca iniţiatori pe Edward Pastia sau Octavian Hoandră. Dosarul a fost înregistrat pe 10 octombrie la Tribunalul București. Asta după ce chiar Cozmin Gușă a anunțat că vrea transformarea Realitatea TV în partid, pentru că „noi vrem să acționăm în slujba cetățeanului”.

Gușă a făcut anunțul privind Partidul Realitatea în contextul în care, cu datorii de peste 100 de milioane de lei la stat, Realitatea TV cel mai probabil își va pierde licența din motive de faliment.

Dacă Cozmin Guşă a rezolvat problema scandalului public cu Rareş Bogdan, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre datoriile Realitatea Media.

Pe 12 decembrie va avea loc un nou termen în dosarul privind insolvența Realitatea Media, fiind șanse de a se declara oficial falimentul. Mizele dosarului, vechi de șapte ani, sunt funcţionarea în continuare a televiziunii și datoria uriaşă de 25 de milioane de euro.

Dosarul insolvenței Realitatea Media a fost deschis în septembrie 2011, fiind repartizat judecătoarei Mariana Moncea, care încă nu a fost în stare să îl soluţioneze. De altfel, tocmai din acest motiv, în primăvară, ea a fost suspendată timp de 6 luni din magistratură. Mai mult, aceasta ar fi vizată și de procurorii DNA pentru că ar fi favorizat conducerea Realitatea.

Realitatea Media se află din 2011 în insolvenţă, perioadă în care nu a plătit către bugetul de stat niciun leu din taxe şi impozite, ba mai mult, a continuat să cumuleze datorii care au ajuns peste 100 de milioane de lei.

Despre această insolvenţă a vorbit chiar ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, joi, într-o intervenţie chiar la Realitatea TV.

”Dacă vreți mâine vin eu personal, dvs. veniți cu banii. Dvs. nu veți veni cu banii. (…) Datoriile dvs. sunt dacă nu mă înșel din 2009. Nu dați un leu pentru statul român. Haideți să fim corecți”, a tunat Teodorovici, după ce moderatoarea i-a reproșat proasta gestionare a banilor publici.

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments