Din ce în ce mai multă lume a devenit astăzi preocupată de o alimentație cât mai sănătoasă.. „Suntem ceea ce mâncăm!” – calitatea vieții noastre depinde în mod direct de produsele pe care le consumam zilnic. Desigur, toate alimentele naturale sunt într-o anumita măsura sănătoase, unele dintre ele însa au proprietăți excepționale si nu trebuie sa lipsească din meniul tău. Ele sunt indicate in echilibrarea dietei si care previn aparitia unor afecțiuni grave, precum: cancer, diabet zaharat sau boli cardiovasculare. Prin consumarea acestor alimente veti adopta o dieta personalizata prin asigurarea suplimentelor nutriționale necesare organismului dvs.
Un stil de viata sanatos nu presupune doar consumul alimentelor sanatoase; la fel de importante sunt si modul de preparare al alimentelor, respectarea unui program de exercitii fizice si o igiena riguroasa.
Lamaia. O singura lămâie conține mai mult de 100% din norma zilnica de vitamina C. Ea este cel mai bun antioxidant si un remediu antiinflamator foarte eficient. Mai mult ca atat, lămâia controlează nivelul de colesterol in sânge si ajuta oasele sa fie rezistente.
Brocoli. O ceasca de brocoli pe zi conține mai mult de 100% de vitamine din grupul K si circa 200% din norma zilnica de vitamina C. De asemenea, o portie de 100 de calorii de brocoli contine mai multa proteina decat carnea de vita. Aceasta leguma este bogata in microelemente si vitamine. Ea contine cea mai multa vitamina A, in comparatie cu alte tipuri de varza.
Ciocolata neagra. Este bogata in atioxidanti, vitamine si minerale. Ea conține componente necesare pentru sanatatea organismului: potasiu, cupru, magneziu. La fel, in ciocolata neagra se gaseste teobromina – o substanta care intareste smaltul dintilor si scade riscul de aparitie a cariilor.
Cartoful. Cartoful se poate deosebi dupa cantitatea de substante pe care o contine, el este o sursa buna de fibre si carbohidrati. Aceasta leguma este bogata in vitamina C, B6, A, potasiu, fier, cupru.
Somonul.Este unul dintre alimentele care conțin cantități mari de omega 3 si vitamina D, necesare pentru organism, mai ales ca acizii grasi omega 3 ajuta la prevenirea inflamatiei arterelor, ceea ce ar duce la boli de inima. De asemenea, ajuta la menținerea elasticitatii pielii. Somonul ajuta si persoanele care tin cura de slabire, deoarece omega 3 incetineste digestia si te face sa te simti plin pentru mai mult timp.
Nucile. Sunt un produs extrem de nutritiv, care e capabil sa acopere necesitatea organismului de omega-3. Nucile sunt o alternativa extraordinara pentru carne in ceea ce priveste sursa de proteine.
Avocado. Este un aliment unic, capabil sa imbogateasca organismul cu vitamine, microelemente si grasimi bune. Datorita acestuia se imbunataseste metabolismul si poate fi prevenita aretmia.
Usturoiul. Acesta este antibioticul natural care activează centrele de lupta cu bacteriile, reduce nivelul de colesterol si controleaza tensiunea arteriala.
Spanacul. Spanacul conține luteina si ceaxantina – doi antioxidanti puternici, care sunt benefici pentru sănătate, in general, si pentru funcționarea mușchiului ocular, in special. Mai mult ca atat, e foarte bun si spanacul conservat, care contine enzime benefice pentru digestie.
Boboase. Acestea sunt principalele surse de proteina vegetala. Trebuie sa stii ca 4 cesti de fasole pe saptamana reduc riscul de infarct cu 22%. La fel, boboasele sunt cea mai buna metoda de curatire a organismul si de prevenire a cancerului.