Cimitirul mafioților din Rusia, în care defuncții sunt îngropați alături de mașinile lor de lux, a devenit în timp o atracție turistică

0
1757

Cimitirul mafioţilor ruşi din oraşul Ekaterinburgreprezintă îmbinarea perfectă dintre kitsch şi opulenţă. Aest oraș a devenit celebru fiindcă era locul de baștină al multora dintre cei mai periculoși mafioți și asasini plătiți din Rusia. Decedaţii sunt îngropați lângă mașinile de lux pe care le-au condus în timpul vieții, iar pietrele funerare sunt gravate cu portretele gangsterilor în mărime naturală (vezi video mai jos).

În timpul vieţii au colectat taxe de protecţie, i-au mutilat pe cei care nu au vrut să plătească şi au „plantat” bombe în mașinile clanurilor rivale Acum in acest locmafioţii îşi artă puterea şi bogăţia şi după moarte. Locul seamănă cu un muzeu al kitsch-ului, unde fiecare mormânt spune cât mai înflorat povestea celui care îşi doarme somnul de veci. Pietrele funerare îi înfăţişează pe capii mafiei ruse, dar şi pe membrii familiilor lor, cât mai realist, graţie sculpturilor în mărime naturală şi gravurilor care redau scene din viaţa acestora, notează „The Guardian”, citat de adevarul.ro

Granitul gravat cu laser conferă un aer modern figurilor care par desprinse din filmele cu mafioți ale anilor ’90. Cei îngropați sunt adeseori înfățișați în întregime, în costume elegante, înconjurați de mașini, lanțuri de aur, mâncare și soțiile sau prietenele lor.

Cei care au murit în anii ’90 sunt înfățișați în geacă de piele, în blugi sau în tricouri imprimate cu numele unor branduri cunoscute, cu lanţuri groase de aur la gât, alţii sunt imortalizaţi cu cheile de la Mercedes în mână.

O poveste aparte spune mormântul lui Nikolai şi Andrei Kravtov, tată şi fiu, împuşcaţi în 1996, în timp ce se aflau într-un Volvo. Aceştia sunt înfăţişaţi pe pietrele de mormânt, iar o a treia comemorează chiar maşina în care şi-au găsit sfârşitul.

O altă scenă înfăţişează un bolid de lux îngropat parţial într-un bloc de marmură, alături de sculptura celui care a condus-o în timpul vieţii.

După prăbuşirea Uniunii Sovietice, în Rusia prezenţa organizaţiilor criminale a luat amploare. În acelaşi timp, oraşul Ekaterinburg a devenit centrul luptelor dintre găştile mafiote, din cauza unui grup din oraş numit Uralsmash. Fondat la sfârşitul anului 1980, grupul şi-a consolidat controlul asupra oraşului şi a afacerilor care aveau loc aici, inclusiv asupra faimoasei fabrici Uralmash.

În timpul anului 1990, gaşca Uralmash a avut conflicte ample cu clanul rival. În urma atacurilor mulţi membri ai găştii au ajuns în cimitirul Shirokorechenskoe. Pietrele funerare au fost decorate în moduri extravagante, imaginile mafioţilor îmbrăcaţi în costume clasice ale anilor’90 fiind gravate pe pietre.  Pe unele morminte, în afară de nume era notată porecla şi aptitudinile persoanei.

Până la sfârșitul decadei mulţi lideri ai mafiei şi-au legitimat afacerile şi au format în cele din urmă şi un partid politic. În prezent, aceşti lideri ai mafiei deţin centre comerciale, hoteluri şi baruri în Ekaterinburg. Conform unui raport, 30% din economia Rusiei este deţinută, în prezent, de mafie.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments