Cum e celebrat Crăciunul în Doha, metropola unde zăpada nu se găseşte decât la magazin

0
322
Crăciunul în Doha

Românul Sorin Furcoi, care a devenit vedetă internaţională la arabi, în Qatar, a realizat o serie de fotografii şi le-a transmis ziarului Libertatea pentru a arăta cum e celebrat Crăciunul în Doha, unde temperaturile se apropie de 30 de grade Celsius, iar zăpada nu se găseşte decât în magazine, sub formă de figurine de iarnă.

Doha se află pe malul Golfului Persic şi este capitala Qatarului, unul dintre cele mai bogate state din lume. În această perioadă, temperatura ajunge în timpul zilei la 24-26 de grade Celsius, numai bună pentru cei care vor să facă plajă. Aşa că este o destinaţie de vis pentru cei care vor să celebreze Crăciunul pe plajă, împodobind un palmier.
Mulţi merg în această perioadă în Doha, capitala Qatarului, pentru a celebra Crăciunul la soare, pe plajă

L-am rugat pe Sorin Furcoi, fotograful român care lucrează de mai mulţi ani la Al Jazeera, în Qatar, să ne spună cum se sărbătoreşte Crăciunul în capitala acestui stat din Orientul Mijlociu. „Da, este frumos! Nu ca acasă, dar se sărbătoreşte. Deja toate magazinele sunt pline cu chestii de Crăciun. Nu se decorează magazinele, dar vând multe produse de Crăciun în perioada asta. Restaurantele, barurile şi hotelurile mai decorează”, a povestit Sorin.
În Doha sunt construite unele dintre cele mai înalte şi fascinante clădiri din lume, luminate în diverse culori, încât oraşul de sticlă îmbracă haine strălucitoare în fiecare seară. Pe străzi nu sunt montate în această perioadă luminiţe colorate şi nici decoraţiuni „de Crăciun”. Doar în marile magazine, în mall-uri, se mai găsesc diverse puncte amenajate cu zăpadă din vată şi crenguţe de brad artificial.

Practic, românii care vin în Doha să celebreze Crăciunul, vor fi cuprinşi mai degrabă de febra cumpărăturilor şi a activităţilor estivale. În Ajun vor pleca la colindat mall-urile, probabil, iar în sfânta zi a Naşterii Domnului, se vor sta împreună cu cei dragi la plajă.
Preţul unui bilet de avion dus-întors, din Bucureşti la Doha, în această perioadă, e cuprins între 800 şi 1.000 de euro. Dar dacă sunt luate din timp, biletele nu ar trebui să coste mai mult de 500 de euro de persoană. Iar o noapte la un hotel de 4 stele, cu piscină, centru spa şi sală de fitness costă, în general, între 170 şi 300 de lei.

SURSA www.libertatea.ro

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments