Un preparat plin de vitamine, delicios, cu puține calorii, perfect pentru cei care țin post sau regim. Supa cremă de mazăre este rețeta perfectă pentru această perioadă. Mazărea are un conținut mic de grăsime și calorii, dar o mulțime de proteine, fibre și substanțe hrănitoare. Mazărea conține vitamina C și vitamina E, precum și o cantitate considerabilă de zinc mineral antioxidant.
Supă de post
În această perioadă gospodinele ne recomandă supa cremă de mazăre. O mâncare delicioasă, plină de vitamine și ușor de gătit. Pentru această rețetă vă trebuie 500 grame mazare, un morcov, țelina, o ceapă, pătrunjel, două linguri de ulei de măsline, sare, piper, câteva linguri de zeamă de lămâie.
Ingrediente :
– 500 grame mazăre
– morcov
– țelină
– o ceapă
– pătrunjel
– linguri de ulei de măsline
– sare
– piper
– zeamă de lămâie
Mod de preparare
Pentru început pregătiți ceapa, morcovul și țelina. Acestea se curăță și se dau prin răzătoare. Între timp pregătiți o oală în care se pune uleiul de măsline. În oală se adaugă ceapă, morcovul și țelina se pun la călit până se înmoaie. După ce legumele au o culoare gălbuie se adaugă un litru de apă și sarea, iar după câteva minute se pune mazărea. Când aceasta este bine fiartă se separă legumele de apa în care au fiert. Important este să nu aruncați apa, o să o folosiți mai târziu. Următorul pas este pasarea legumelor până când acestea devin un piure. Treptat, după ce ați pasat bine legumele, adăugați apa în care au fiert acestea. Puteți folosi și un blender unde să mixați legumele adăugând apă după gust. Consistența o alegeți după gustul dumneavoastră. Tot după gust adăugați la sfârșit câteva linguri de zeamă de lămâie, pătrunjel, sare și piper.
Crutoane de casă
Ingrediente :
– o pâine
– 3 – 4 linguri ulei de măsile
– oregano, piper, puţin usturoi granulat
Pentru crutoane trebuie să pregătiți o pâine, după preferințe albă, neagră sau graham. Aceasta se taie cubulețe și se pun într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Când s-au rumenit, deasupra lor se pune sare, piper şi rozmarin.
Mâncare de mazăre cu morcovi
În cazul în care mai aveți mazăre puteți pregăti o mâncare dulce, savuroasă, o rețeta preferată de gospodine atunci când vor să gătească ceva rapid – mazăre cu morcovi. Pentru această rețetă vă trebuie 500 de grame de mazăre, morcovi, ceapă tocată, pastă de roșii, două linguri de făină, ulei, sare, piper și mărar. Se toacă ceapa, morcovul se curăță și să taie rondele mai groase. Acestea se pun într-o oală cu ulei. Legumele se călesc la foc potrivit și se adaugă sare. După ce s-au rumenit se adaugă apa și se lasă la fiert. Când morcovul este fiert se adaugă mazărea și apă cât cuprinde. Se lasă câteva minute pe foc, după care se adaugă făina care se omogenizează cu pasta de roșii, iar la sfârșit se adaugă verdeața.