Cum să prepari cel mai bun vin fiert. Combinațiile PERFECTE de condimente

0
547

Vinul fiert este băutura ideală a anotipului rece, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.

Iată cum se prepară cel mai bun vin fiert:

Lasă vinul într-o carafă cam jumătate de ora, să se „odihnească”, apoi pune-l al fiert, la foc mediu. În momentul în care începe să fiarbă (și nu înainte!) se adaugă zahăr tos, 2-3 linguri, în funcție de gust.

Ai grijă să nu pui prea mult zahăr pentru că „dulceață” va acoperi aromă naturală a vinului.

Regulă de baza în prepararea unui vin fiert perfect este să adăugați după fierberea împreună cu zahărul și scorțișoară, întâi condimentele uscate și apoi fructele – cu doar 2-3 minute înainte de a-l lua de pe foc.

Combinații de condimente pentru vin fiert:

– scortioara, cuișoare și coajă de portocală (coajă de portocală se adaugă la sfârșit)

– scorțișoară, coajă de portocale și câteva felii de mere

– scorțișoară, măr și anason

– scorțișoară, piper și cuișoare

– chili, piper boabe, suc și coajă de portocale (la această combinație, reduceți cantitatea de zahăr și adăugați doar foarte puțin chili, un vârf de cuțit)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments