Vinul fiert este băutura ideală a anotipului rece, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Iată cum se prepară cel mai bun vin fiert:
Lasă vinul într-o carafă cam jumătate de ora, să se „odihnească”, apoi pune-l al fiert, la foc mediu. În momentul în care începe să fiarbă (și nu înainte!) se adaugă zahăr tos, 2-3 linguri, în funcție de gust.
Ai grijă să nu pui prea mult zahăr pentru că „dulceață” va acoperi aromă naturală a vinului.
Regulă de baza în prepararea unui vin fiert perfect este să adăugați după fierberea împreună cu zahărul și scorțișoară, întâi condimentele uscate și apoi fructele – cu doar 2-3 minute înainte de a-l lua de pe foc.
Combinații de condimente pentru vin fiert:
– scortioara, cuișoare și coajă de portocală (coajă de portocală se adaugă la sfârșit)
– scorțișoară, coajă de portocale și câteva felii de mere
– scorțișoară, măr și anason
– scorțișoară, piper și cuișoare
– chili, piper boabe, suc și coajă de portocale (la această combinație, reduceți cantitatea de zahăr și adăugați doar foarte puțin chili, un vârf de cuțit)