Oua Benedict

0
884
Oua-Benedict

O reteță specială, ușor de preparat pentru un mic dejun copios. Prima masă a zilei trebuie să conțină proteine, carbohidrați, legume și fructe, pentru a-ți asigura cantitatea necesară zilnică de fibre și să îți dea energie. În plus, atunci când te pregătești să gătești dimineața trebuie să fie ceva ușor și rapid. Mai mult decât atât mâncarea trebuie să fie delicioasă și să arate foarte bine pentru ca tu să îți începi ziua bine dispus.

Pentru rețeta Ouă Benedict vă trebuie opt ouă, o linguriță de zeamă de lămâie, opt felii subțiri de suncă de curcan, opt felii de pâine integrală prăjită, două linguri de unt sau margarină dietetică, legume proaspete, ceapă, ardei, roșii, sparanghel. Pentru o rețetă perfectă trebuie pregătit și un sos din două gălbenușuri de ou, un vârf de linguriță de muștar, zeama de lămâie, sare, puțin unt și sos iute sau, după preferințe, puțin chili.

 

Mod de preparare

Pentru început pregătim sosul olandez. În blender se pun gălbenușurile de ou, muștarul, zeama de lămâie după gust, sare și sos iute și le amestecăm. Între timp se topește untul timp de aproximativ un minut. După care se toarnă untul fierbinte în blender și se amestecă cu sosul la viteză maximă. Sosul trebuie păstrat cald până pregătim ouăle, iar pentru realizarea acestui lucru se pune blenderul într-un vas cu apă caldă.

 

După care se fierbe apă într-o tavă întinsă, punând în ea puțină zeamă de lămâie, lucru care ajută să nu se împrăștie ouăle. Pregătim un bol unde se sparg ouăle și apoi le punem pe rând în apa fierbinte. Acestea se lasă pe foc mic aproximativ 20 de minute, până când albușul devine opac dar gălbenușurile sunt moi. Când ouăle sunt gata făcute se scot cu o paletă de metal sau lemn pe o farfurie. Între timp se pregătește șunca de curcan care se prăjește ușor sau, după preferințe, o puteți lăsa proaspătă. Imediat se pregătesc și feliile de pâine integrală care se prăjesc.

 

Ultimul pas este cel de pregătire a farfuriei pentru micul dejun. Se pun câte o felie de pâine prăjită, o felie de șuncă de curcan și un ou. Se toarnă sos olandez pe deasupra și se mănâncă imediat, adăugând după preferințe legume.

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments