Ți-e poftă să mănânci niște papanași tradiționali, dar nu ești convins la ce restaurant să mergi pentru a fi sigur că nu dai greș? Noi îți propunem o rețetă de papanași cu smântână și dulceață de afine, ușor de făcut și cu care, cu siguranță, nu vei da greș
Timp: 1h 30 min
Ingrediente
* 600 g brânză de vaci
* 250 g făină
* 100 g zahăr tos
* 3 ouă
* 1 linguriță praf de copt
* 1 lingură extract de vanilie
* smântână
* dulceață de afine
Mod de preparare
Brânza se amestecă cu zahărul tos și praful de copt. Se adaugă ouăle și extractul de vanilie, iar la sfârșit făina. Se amestecă bine până când se obține un aluat care să nu fie prea lipicios.
Aluatul se taie în bucăți aproximativ egale, iar cu mâna dată prin făină se formeaza în număr egal discuri și biluțe din aluat. Se pune într-o tigaie o cantitate generoasă de ulei la încins.
Se prăjesc papanașii pe ambele părți până sunt rumeni.
Papanașii se servesc cu smântână și dulceață de afine.