Reteta si modul de preparare al perelor fierte în vin roşu.
Puneţi la fiert toate ingredientele pentru sosul de vin, timp de aproximativ 15 minute, apoi lăsaţi la răcit. Adăugaţi perele decojite şi scobite pe interior şi le puneţi la foc mic timp de 1 oră.
Atenţie, nu daţi în clocot perele. Lăsaţi-le la răcit timp de 24 de ore, apoi serviţi alături cu o îngheţată de vanilie şi decoraţi cu mentă.
INGREDIENTELE RETETEI:
- 4 pere
Sosul de vin
- 1 litru de vin roşu
- 200 ml de apă
- 400 gr zahăr
- 2 beţişoare de scorţişoară
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
- 2 portocale
- 1 lămâie
PERE FIERTE ÎN VIN ROŞU – REŢETĂ PREGĂTITĂ DE JEROME DUPORT PENTRU SECRETE DE CHEF.
Tips & Tricks: Încercaţi să umpleţi perele scobite cu mascarpone.
Probabil nu o să găsiţi portocale bio la noi pe piaţă, aşa că pentru a scăpa de pesticidele cu care sunt stropitede pesticedele cu care sunt stropite, puneţi portocala în apă cu 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu şi lăsaţi-le 20-30 de minute ca să se cureţe.