Se munceste zi si noapte! Mobilizare generală pentru curăţarea zăpezii din oraş

0
362

În acest weekend municipalitatea a mobilizat toate utilajele și echipele disponibile pentru a îndepărta zăpada acumulată de pe străzi și trotuare. Direcțiile și societățile comerciale ale municipalității au lucrat în special în zonele căilor de acces în unitățile de învățământ, spitale și piețe, trecerilor de pietoni, stațiilor de transport public, intersecțiilor și au transportat cantități mari de zăpadă acumulată în afara orașului.

Duminică, 13 ianuarie, între orele 8.00 și 20.00, echipele Citadin SA au lucrat pe toate traseele, atât pe străzile principale, cât și în cartiere, cu 15 autobasculante, cinci sărărițe, 19 buldoexcavatoare, două încărcătoare frontale, patru tractoare cu cupă și 31 de angajați, care au utilizat 34 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune. În această perioadă Citadin a încărcat și transportat 1.304 de metri cubi de zăpadă în zona C. A. Rosetti.

În tura de noapte, între orele 20.00 și 8.00, Citadin SA a intervenit cu 19 autobasculante, șase sărărițe, cinci tractoare cu cupă, 14 buldoexcavatoare cu cupă, două încărcătoare frontale și 30 de angajați, care au folosit 36 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune. În intervalul orar menționat societatea municipalității a încărcat și transportat 1.580 de metri cubi de zăpadă în afara orașului.

În prezent, în stocurile Citadin SA mai sunt 1.001 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune și 19 tone de clorură de calciu.

Salubris SA a lucrat și continuă să lucreze pe trotuare, alei pietonale și refugii cu cinci multicare cu lamă și sărăriță, două autobasculante, un încărcător frontal și a folosit 15 tone de clorură de sodiu și trei tone de clorură de calciu. Salubris SA are un contract cu Penitenciarul Iași în virtutea căruia 30 de deținuți pot lucra alături de echipele societății. Dintre aceștia, 12 lucrează astăzi la deszăpezirea orașului.

În altă ordine de idei, toți beneficiarii apți de muncă ai Legii 416 / 2001 privind venitul minim garantat, adică 90 de persoane, au fost repartizați de Direcția de Asistență Socială la societățile municipalității pentru activități de curățenie și deszăpezire încă din luna noiembrie a anului trecut. Potrivit legii, aceștia trebuie să muncească 12 ore pe lună.

Servicii Publice SA a intervenit și continuă să intervină în zonele de pantă și versanți (în special în Țicău și Galata), poduri și pasaje, cu trei tractoare de lamă și două autobasculante. De asemenea, societatea lucrează în cimitire, parcuri și spații verzi.

Compania de Transport Public SA face eforturi pentru a menține viabile macazurile și rețeaua de fir contact, precum și pentru a curăța peroanele și refugiile. Compania a intervenit cu două scări metalice, două autobasculante, un încărcător frontal, o autoutilitară și un utilaj Unimog. Pentru informații și sesizări, călătorii au la dispoziție numărul de telverde 0800.110.427, gratuit în rețelele de telefonie mobilă și Telekom, pagina de internet a companiei http://sctpiasi.ro și pagina de Facebook https://www.facebook.com/ctpiasi.

Pe lângă activitatea pe linie rutieră și asigurarea siguranței publice, Poliția Locală patrulează în permanență și transmite societăților subordonate situațiile care necesită intervenții, asigurând și sprijin pentru acestea. În cursul zilei de astăzi Poliția Locală are la stradă 69 de agenți în schimbul I, 36 în schimbul II și 30 în schimbul III. Polițiștii locali acordă o atenție sporită fluidizării traficului și siguranței în zona unităților de învățământ și, de asemenea, asigură funcționarea normală a mijloacelor de transport speciale pentru elevi.Totodată, polițiștii locali înștiințează asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi agenţii economici să curețe trotuarele, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local 172/2002, iar ulterior vor aplica amenzi în cazurile în care prevederile legale nu vor fi respectate.

Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de le telefon al Salubris SA 0232.270.223. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail la adresa:[email protected].

Primăria Municipiului Iași face apel la ieșeni ca, dacă observă persoane fără adăpost în spații deschise în această perioadă cu temperaturi negative, să apeleze numărul unic de urgențe 112 sau Dispeceratul Poliţiei Locale. Persoanele astfel identificate vor fi conduse la spital sau la Direcția de Asistență Socială pentru a primi ajutorul necesar.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentINCREDIBIL! 1,5 milioane de euro, anual, aruncați în fântână
Articolul următorLiviu Dragnea, interviu în presa internațională: DNA, păpuşar al judecătorilor
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments