AM SCAPAT DE-O GRIJA! PSD ia mai mulți bani de la buget! DRAGNEA O SA AIBA BANI DE NUNTA!

SA NU O UITAM NICI PE OLGUTA!

0
358
Liviu Dragnea şi Irina Tănase

Să nu vă mai aud pe vreunul zicând că PSD e un partid de tâmpiți, de analfabeți funcționali cărora li se plimbă limba-n gură când rostesc „președenție”, „devastăm Europa” sau „imunoglobulină”! Nu zic, or fi mulți prostălăi pe acolo, dar sunt și mulți indivizi care se pricep grozav la subtilitățile limbii române.

Bunăoară, în 2019 PSD va încasa de la buget mai mulți bani decât iau toți socialiștii europeni la un loc, grație unui singur senator. Un pesedist pe nume Marian Pavel – deci un nene de care n-a auzit, cred, nici profa lui de română din generală. Ei, dar uite că Marean Necunoscutu a realizat o revoluție în materie de finanțare a partidelor. Până să apară pe firmament acest Newton al ciordelii legale de bani de la buget, partidele primeau, conform legii, o sumă cuprinsă între 0,01% și 0,04% din „veniturile prevăzute în bugetul de stat.” De aceea, în 2017, partidele din Parlament au încasat în total „dăcât” 6,5 milioane de euro.

Dar prin vara lui 2017, trezorierul PSD, Mircea Drăghici – da, băiatul ăla deștept care și-a luat merțane din finanțarea pentru partid – s-a gândit că nici merțanul nu mai e ce-a fost și, visând probabil la Lamborghini, Ferrari și alte autoturisme sefe, a propus modificarea legii.  Ceea ce nu era tocmai rău, dar nici prea bine nu era pentru hienele pesediste, nărăvite la țâța bugetului. Așa că distinsul domn Marian Pavel, de la Comisia Juridică a Senatului, s-a gândit să facă modificarea modificării: pragul minim să coboare sub 0,01%, dar nu din veniturile prevăzute la bugetul de stat, cum doreau ceilalți pesediști, neatinși de aripa geniului, ci din PIB, frate! Adică o sumă de jde mii de ori mai mare decât încasările anuale ale statului român. Prin modificarea unui singur cuvânt – „venituri” – cu „Produs Intern Brut”, Pavelică le-a făcut saftaua tururor partidelor. Și, bineînțeles, cel mai mult a avut de profitat PSD, blagoslovit cu amețitoarea sumă de 35 de milioane. De ce au nevoie pesedeii de atâta bănet nu-i greu de ghicit: anul ăsta s-a deschis sezonul de nunți în Partid. Se mărită Olguța, se însoară șăfu Dragnea, la așa evenimente nu poți să mergi, pardon de expresie, cu mâna-n cur. Trebuie să iei bani de undeva, să cinstești masa, ca să aibă și tinerii însurăței cu ce porni în viață, cu ce să-și ia și ei un conac mai mare, o viloaie mai pe zece străzi, o insulă mai ca Groenlanda, așa.

Ce s-ar putea face cu 35 de milioane de euro, bani pe care PSD îi ia fără să miște un deget, ar trebui să explice electoratului pesedist partidele din Opoziție. Să vorbească pe înțelesul votantului PSD, la nevoie să-i și deseneze: „Uite, taică, matale ți-au dat alde Dragnea și Drăghici 20 de lei în plus la pensie, iar ei și-au tras 35 de milioane de euro, că nu le mai încăpea curul pe limuzine, vor alte limuzine, mai mari!” Da, acesta e limbajul pe care ar trebui să-l folosească Opoziția, adică USR++. Ei au rămas singura opoziție din țara asta, de vreme ce, când s-a votat legea cu mărirea finanțării pentru partide, doar USR s-a opus.  Dacă le-ar vorbi pe limba lor votacilor PSD, cei din USR și PLUS poate că nu i-ar convinge să voteze pe altcineva, dar măcar i-ar convinge să stea, naibii, acasă, tura asta, și să nu ne mai nenorocească din nou, ca-n decembrie 2016! Iar mofturoșilor care n-au votat deloc, USR ar trebui să le bage sub nas procesul verbal al votului din Parlament și să le zică: „Poftim, am fost singurul partid care s-a opus acestui furt legalizat din bugetul țării. Tot mai susțineți că toate partidele sunt la fel?”

0 0 votes
Article Rating


SURSĂreportervirtual.ro
Articolul precedentUn bucureştean a sunat la 112 de 21.000 de ori în 10 luni
Articolul următorDragostea a adus-o de la Chişinău la Iaşi
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments