Anunțul MOMENTULUI: SUA ar putea interveni militar in Venezuela in urmatoarele ore

0
259

Statele Unite ale Americii ar putea demara o intervenție militară în Venezuela, în noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit defenseromania.ro.

Informația, potrivit sursei citate, ar fi fost vehiculată în presa internațională. Venzuela, unul dintre principalii producători de petrol ai lumii, dar totuși un stat măcinat deja de probleme economice uriașe, este scindată efectiv în două tabere, ambele atrăgând sprijin global de mare anvergură.

Nicolas Maduro, liderul autoritar de la Caracas, care a fost învestit pe 10 ianuarie pentru al doilea mandat, are de partea sa armata, dar și actori globali majori, precum China, Rusia și Iran. Primele două state sunt creditori importanți pentru Guvernul Maduro.

Juan Guaido, președintele autoproclamat din Venezuela, este sprijinit de SUA și de o serie de alte state din spațiul euroatlantic, precum Canada sau Spania, dar voalat și de Franța sau Marea Britanie. Ba mai mult, duminică, va expira și ultimatumul dat de UE către Maduro în ceea ce privește organizarea de alegeri libere, astfel că blocul comunitar ar putea adera la tabăra Guaido.

În orice caz, SUA au depus deja eforturi uriașe pentru a-l presa pe Maduro să renunțe la putere. Americanii au impus sancțiuni asupra firmei petroliere controlate de Guvern, dar au promis și un ajutor umanitar generos pentru popor, dacă armata va întoarce armele împotriva dictatorului. În plus, SUA fac presiuni diplomatice pentru ca și alte state, atât din spațiul latinoamerican, cât și din zona europeană, să-l recunoască pe Guaido drept „președinte legitim”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments