Raphael Samuel, în vârstă de 27 de ani, trăieşte în India şi este un tânăr avocat şi activist al mişcării “antinatalişti”. Promotorii acestei mişcări inedite, dacă nu chiar absurde, sunt de părere că părinţii nu au dreptul să dea naştere copiilor fără acordul acestora din urmă. Mişcarea însă nu precizează cum s-ar putea cere consimţământul unei persoane încă nenăscute, dar aceasta este deja o cu totul altă problemă.
Raphael Samuel declară că doreşte să îşi dea în judecată părinţii pentru “vina” de a-l fi adus pe lume fără să îi ceară consimţământul, informeaza publicatia Mirror. Şi nu este vorba de posibilele neînţelegeri inerente pe care un fiu le-ar putea avea în raportul său cu părinţii. Tânărul avocat declară chiar că îşi iubeşte părinţii şi că are o viaţă fantastică. Dar le reproşează faptul că l-au adus pe lume “pentru fericirea lor”, şi că l-au constrâns să îşi facă o educaţie, să caute un loc de muncă şi să plătească taxe şi impozite, fără însă să îi ceară permisiunea.
Potrivit lui Samuel, “copiii indieni trebuie să ştie nu numai că nu datorează nimic părinţilor, dar au dreptul să ştie “de ce i-au dorit părinţii”, căci de multe ori “părinţii au pus mai presus fericirea personală decât cea a copiilor lor”.
El susţine, de altfel, că “a naşte un copil trebuie să fie o alegere conştientă… […] Un copil ar trebui să fie recunoscător părinţilor săi numai dacă aceştia îl cresc cu bunătate, încurajându-i aspiraţiile şi acordându-i deplină libertate”.
Nu ştim dacă mişcarea “antinatalistă” prevede şi despăgubiri pentru părinţi în cazul în care aceştia, printr-un miracol, ar obţine “permisiunea” să dea naştere fiilor lor, dar la maturitate odraslele lor eşuează aducând la faliment investiţia de sacrificiu făcută pentru a-i creşte până la vârsta “maturităţii”. Probabil că foarte mulţi părinţi s-ar îmbogăţi la un moment dat.