Camera Națională a Taximetriștilor din România Filiala din Iași anunță organizarea unui miting de amploare la Iași în zilele de 13 și 14 februarie, între orele 9 – 15 , pe strada Anastasie Panu. Mitingul urmează să fie aprobat de Primăria Iași în zilele următoare.
Transportatorii autorizați solicită intrarea în legalitate a firmelor internaționale care folosesc aplicații întâlnite deja și în alte orașe din țară, dar care au fost declarate nelegale.
“Pirateria în transportul de persoane a devenit o activitate tolerată și nesancționată de autoritățile române. Activitățile ilegale, neautorizate, nelicențiate de transport persoane în regim taxi prin folosirea aplicații mobile nelegale, încalcă dreptul la concurență neloială și conduc la dispariția activității de taxi în condiții legale. Deși firmele care practică pirateria încearcă să creioneze altă situație juridică, susținând că activitatea lor doar facilitează relația de ride-sharing dintre șofer și persoanele interesate de astfel de servicii, aceste firme desfășoară în fapt activitatea de dispecerizare și transport persoane în regim de taxi, aspect care rezultă din funcțiile aplicațiilor internaționale”, anunță organizatorii mitingului în cererea de organizare a protestului de la Iași, adresată primarului Mihai Chirica.
În iunie 2018 una dintre firmele internaționale nelegale a fost interzisă în orașul Cluj-Napoca, ca urmare a unei sentințe a Curții de Apel.
”După aproape 2 ani, cu sprijinul vostru, al colegilor din Cluj-Napoca şi Bucureşti, vine prima victorie! Serviciul Uber este INTERZIS pe raza municipiului Cluj-Napoca! Mulţumim pe această cale tuturor celor implicaţi şi firmei de avocatură Câmpan&Timonea SCPA prin av Tania Maria Câmpan pentru modul profesional în care au reprezentat interesele Asociaţiei în proces!”, anunțau atunci taximetriștii, conform stiridecluj.ro.