Facebook a eliminat pagini, conturi și grupuri create de apropiați ai PSD care încercau să manipuleze opinia publică din România

0
251
Facebook

​Facebook spune că a eliminat patru pagini, 26 conturi de F­acebook și un grup din România care făceau parte dintr-o rețea ce opera în România prin conturi false, dar și reale create de apropiați ai PSD, a spus șeful pentru Cyberseccurity al companiei, Nathaniel Gleicher. ”Ei au împărtășit, de asemenea, conţinut care incita la dezbinare și au promovat conținut găzduit de câteva domenii care se prezentau ca site-uri de știri”, au spus cei de la Facebook. 

”Am eliminat 30 de pagini grupuri și conturi din România, parte a unei rețele coordonate menite să inducă oamenii în eroare. Clonau pagini care imitau surse reale de știri, dar postau conținut partizan pro PSD”, a spus într-un interviu telefonic Nathaniel Gleicher, șeful pentru cyber-security al Facebook.

”Au făcut tot ce au putut pentru a-și ascunde identitatea, dar analizele noastre arată că o parte din activitate a fost legată de un om din partidul de la putere, PSD”, a mai spus oficialul companiei.

El a adăugat că aceste conturi eliminate aveau 1.500 de urmăritori (followers) și bugetul de publicitate a fost mic, 650 de dolari. Primele reclame au fost postate de în 2013, ultimele, în 2019.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂhotnews.ro
Articolul precedentTel Drum a vandut vila PCR din Turnu Magurele la pret de apartament catre firma lui Dragnea Jr
Articolul următorMESAJE DE 8 MARTIE 2019. SMS-uri cu urări de Ziua Femeii
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments